Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šašlyko marinato receptą man papasakojo senas armėnas. Mėsa paruošta per 40 minučių!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šašlykas. Armėniškas marinatas.

Šašlyko marinavimo receptas nepretenduos į vienintelį teisingą receptą. Tačiau šiuo receptu pasidalijo vienas gana senas armėnas, kuris nėra blogas žmogus ir gana geras virėjas. Apskritai šis marinavimo būdas įdomus dėl kelių priežasčių: marinuojasi gana greitai (40 minučių), mėsa marinate be šaldytuvo gerai jaučiasi apie tris dienas (na, 25–28 laipsnių temperatūroje – viskas gerai, svarbiausia nedėti į saulę), ir kepa labai greitai – pusantro ar du kartus greičiau nei įprastai.

Nereikia acto, majonezo, vyno. Tik įprasto, nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus.

Toliau – prieskoniai. Na, paprastai pagal skonį, bet yra ir vienas svarbus dalykas: pipirai (iš aštrių) tik juodi, aromatui – kvapieji pipirai. Labai pageidautina kalendra. Visa tai reikia daryti gana stambiai – be gabalėlių, bet ne į miltelius.

Į emalio dubens dugną įpilkite 200 mililitrų aliejaus, suberkite prieskonius. Derinkite sausą kalendrą (truputį) ir peletrūną. Druska – apskaičiuokite mėsos kiekį. Gerai išmaišykite. Ir palikite mirkti.

Toliau mums reikia daug svogūnų. Bent pusės kilogramo pusantro kilogramo mėsos.

Rekomenduojame:  Obuolių pyragas "Svečiai ant slenksčio". Erdvus ir švelnus!

Svogūną išilgai perpjaukite į ketvirčius (jei jie per dideli, galite juos supjaustyti į 6 dalis). Vieną, mažiausią arba pusę labai smulkiai supjaustykite ir gerai paspauskite su trupučiu druskos.

Viską supilkite į marinatą ir gerai išmaišykite.

Tokiame marinate net sausa jautiena pasirodys gana gerai, bet geriausia imti kiaulienos sprandinę.

Mėsą supjaustykite stambiai, ji bus sultingesnė. Na, o jei imate avieną, galite ją supjaustyti smulkiau.

Sudėkite į marinatą ir gerai išmaišykite rankomis, minkydami…

Svogūnus, esančius paviršiuje, pasukite įpjovomis link mėsos ir paspauskite. Jei artimiausiu metu neplanuojate jų kepti, rekomenduoju ant viršaus uždėti pipirų ir apšlakstyti aliejumi, kad mėsa būtų visiškai apsemta.

Dabar paaiškinsiu, kodėl toks šašlykas kepa greičiau: aliejus, tirpdamas ir degdamas, sušildo jį iš vidaus, bet tuo pačiu neleidžia jam išdžiūti. Vienintelis trūkumas yra tas, kad lašantys riebalai dažnai uždega žarijas, todėl reikia stebėti ir gesinti. Na, ir patartina juos dažniau vartyti.

Skanaus!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.