Sekite mus Facebook'e!
Šios kepenų salotos mūsų namuose dažnai pasirodo jau beveik du dešimtmečius. Jose nėra nieko sudėtingo, bet dėl jų skonio ir sotumo norisi jas kartoti kiekvieną kartą. Be to, ingredientai yra nebrangūs ir paprastai visada po ranka.

Būtinų produktų sąraše yra:
- 0,5 kg vištienos kepenėlių;
- 2 vidutinio dydžio morkos;
- 1 didelis svogūnas;
- 1/2 standartinės kukurūzų skardinės;
- šiek tiek rafinuoto saulėgrąžų aliejaus;
- 4 marinuoti agurkai;
- majonezo.
Kepenys verdamos apie dvidešimt minučių. Geriau naudoti vištienos – jos yra minkštos, plonos struktūros. Kai kepenėlės atvėsta, supjaustomos nedideliais gabalėliais.
Svogūnai supjaustomi smulkiau, morkos patrinamos. Jos kepamos, kol tampa minkštos, o spalva ryški ir apetitą žadinanti. Agurkai taip pat smulkiai sutarkuojami.

Visos paruoštos dalys surenkamos į vieną dubenį: susmulkintos kepenėlės, pakepintos daržovės, susmulkinti agurkai, sudedami kukurūzai. Pabaigoje – majonezas. Mišinys kruopščiai išmaišomas.
Salotas galima patiekti iš karto – joms nereikia papildomo laiko prilaikyti ar atvėsinti. Jos pasižymi subalansuotu skoniu, gera tekstūra ir tinka tiek kasdieniam maistui, tiek svečiams pasibeldus į duris.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
