Sekite mus Facebook'e!
Medžioklės salotos iš pomidorų ir paprikų yra populiarus ir maistingas konservavimas, tvirtai įsitvirtinęs namų ruošos tradicijose. Šiuo pavadinimu vadinamas daržovių asortimentas, kuriame dominuoja sultingi pomidorai ir saldžiosios paprikos, papildytas svogūnais, morkomis ir česnakais.
Šios sovietmečiu pavadinimą gavusios salotos buvo skirtos kaip sotus ir patogus užkandis, ypač stovyklaujant ar gamtoje
.
Medžioklėje buvo vertinami paprasti, bet kaloringi patiekalai, kuriuos buvo galima lengvai derinti su mėsa ar duona, suteikti reikiamos energijos ir numalšinti alkį.
Toks konservavimas leidžia išsaugoti vasaros skonį ir aromatą ilgiems žiemos mėnesiams, suteikia vitaminų atsargų ir skaniai papildo pagrindinę mitybą.
Sudedamosios dalys:
- pomidorai – 1 kg;
- svogūnai – 4 vnt;
- morkos – 500 g;
- paprika – 2 kg;
- česnako – 1 skiltelė;
- druska – 100 g;
- cukraus – 100 g;
- actas 9 % – 100 ml;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- lauro lapai – 2 vnt;
- petražolių – ryšulėlis.
Medžioklės salotų paruošimas:
Pomidorus įpjaukite skersai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 10 min. Tada nuo pomidorų nuimkite odelę, padalykite į mažus gabalėlius ir susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės
. Supjaustykite dideliais gabalais svogūną ir taip pat susmulkinkite blenderiu
.
Sudėkite svogūnus ir pomidorus į puodą, virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.
Morkas supjaustykite plonais žiedais, išimkite saldžiųjų paprikų vidų
.
Paprikas smulkiai supjaustykite, o česnako skiltelę susmulkinkite blenderiu
. Į pomidorų mišinį sudėkite morkas, paprikas ir česnakus ir išmaišykite. Į mišinį įberkite druskos ir cukraus, įdėkite lauro lapą, supilkite actą ir augalinį aliejų
. Sumaišykite visus komponentus ir nuolat maišydami virkite 30 minučių. Susmulkinkite petražoles ir supilkite jas į salotas.
Sudėkite salotas į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangteliais. Palikite stiklainius po rankšluosčiu karštyje, kad atvėstų, o tada iki žiemos laikykite rūsyje arba balkone.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
