Sekite mus Facebook'e!
Pagaminti salotas – lengva užduotis, nes tai gana klasikinis ir šventiniam stalui būdingas patiekalas. Daugelis virėjų taip mano jau gana seniai. Tačiau verta atkreipti dėmesį, kad salotos yra daugialypis patiekalas
. Ruošiant salotas yra niuansų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti. Pavyzdžiui, visus ingredientus reikėtų pjaustyti vienodai. Priešingu atveju didesniais gabalėliais supjaustytų produktų skonis trikdys kitų komponentų skonį.
Taip pat atkreipkite dėmesį į padažus. Ne visoms salotoms tinka majonezas, ypač parduotuvinis. Pakalbėkime apie salotas „Venecija” – sultingas, ryškias ir skanias.
Salotų „Venecija” ingredientai:
- Vištienos filė – 2 vnt;
- marinuoti agurkai;
- Korėjietiškos morkos – 200 g;
- Sūris – 200 g;
- Kukurūzai – 180 g;
- Česnakai – 2 skiltelės;
- petražolių – ryšulėlis;
- Majonezas.
Salotų „Venecija” paruošimas:
Vištienos filė virkite pasūdytame vandenyje, kol bus paruošta. Keletą marinuotų agurkų supjaustykite mažais kubeliais
. Susmulkinkite vištienos filė, sumaišykite salotinėje su agurkais
. Sūrį sutarkuokite mažomis tarkavimo formelėmis, sudėkite į salotinę su agurkais ir vištiena. Į salotas sudėkite korėjietiškas morkas, česnako skiltelę perbraukite per spaudiklį
. Petražoles smulkiai sukapokite, sudėkite į salotas kartu su kukurūzais. Salotas pagal skonį pagardinkite majonezu, gerai išmaišykite.
Salotas taip pat galima patiekti su grietine. Tai priklauso nuo jūsų skonio pageidavimų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
