Sekite mus Facebook'e!
Norint pasigaminti šias salotas, nebūtina būti profesionaliu virėju. Šį patiekalą gali pagaminti net vaikas. Tačiau verta atsižvelgti į tai, kad net ir salotos turi savo gaminimo taisykles. Laikantis šių taisyklių, salotos išeis ne tik skanios, bet ir labai skanios
. Pavyzdžiui, visus salotų komponentus verta supjaustyti vienodai. Taip vienas stambiai supjaustytas produktas neužgoš viso skonio
. Be to, norint intensyvesnio skonio, daržoves reikėtų ruošti su žievele.
Visi ingredientai turėtų būti vienodos temperatūros. Priešingu atveju šalti produktai, pavyzdžiui, sūris, išsilydys ir gausis košė
. Paruoškime lengvas salotas užkandžiui „Švelnumas”.
Ingredientai: 1:
- agurkas – vnt;
- dešra – 100 g;
- lydytas sūris – vnt;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- konservuotų žirnelių – 3 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezo – valgomasis šaukštas.
Paruošimas:
Kiaušinius išvirkite, kol jie bus paruošti. Agurką supjaustykite ketvirčiais, dešrą – mažais kubeliais. Lydytą sūrį sutarkuojame stambia tarka
. Nuluptus kiaušinius supjaustome nedideliais kubeliais ir sumaišome salotinėje su sūriu, agurkais ir dešra
. Į salotas supilame žirnelius, pasūdome
ir
išmaišome.
Salotas užpilame majonezu
.
Rezultatas – turime lengvas salotas iš biudžetinių produktų.
Tai geras variantas šventiniam užkandžiui ar pavalgyti.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
