Sekite mus Facebook'e!
Krabų lazdelių istorija prasidėjo Japonijoje XX a. septintajame dešimtmetyje. Tuo metu „Sugiyo Co.” išrado surimi – produktą, pagamintą iš baltos žuvies mėsos, kuris savo tekstūra ir spalva priminė krabų mėsą. Iš surimio buvo gaminama krabų mėsos imitacija, o produktas buvo pavadintas „Kanikama”
. 1980 m. krabų lazdelės pirmą kartą buvo pristatytos SSRS ir greitai išpopuliarėjo. Jos buvo prieinamos ir nebrangios, be to, malonaus skonio ir patogios formos salotoms ruošti
. Dabar krabų lazdelės naudojamos daugeliui patiekalų gaminti. Aktualiausias iki šiol yra krabų salotos
. Paruoškime kartu krabų salotas „Švelnumas”.
Sudedamosios dalys: 1:
- Krabų lazdelės – 200 g;
- Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- agurkai – 1 vnt;
- Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- krapai – ryšulėlis;
- Lydytas sūris – 2 vnt;
- Majonezas – 100 g.
Paruošimas:
Krabų lazdeles sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su citrinos sultimis. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir padalykite į trynius ir baltymus. Baltymus sutarkuokite stambia tarka
. Baltymus sudėkite į kepimo žiedą, sutrinkite ir ištepkite majonezu. Ant baltymų sluoksnio sudėkite
krabų
lazdeles ir aptepkite majonezu
. Agurką supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant krabų sluoksnio. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną ir krapus, pabarstykite ant agurkų
sluoksnio. Agurkų ir žalumynų sluoksnį aptepkite majonezu. Lydytą sūrį sutarkuokite stambia tarka ir užberkite ant žalumynų sluoksnio
. Trynius sutarkuokite smulkia tarka ir užbarstykite ant sūrio sluoksnio. Žiedą su salotomis uždenkite maistine plėvele ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
Gausite lengvas salotas su krabų lazdelėmis.
Jas galima papuošti žalumynais pagal pageidavimą, patiekti kaip vieną iš pagrindinių patiekalų.
