Sekite mus Facebook'e!
Skanios salotos su originaliu produktų deriniu. Pagrindinis salotų komponentas – rūkyta mėsa, kurią galima pakeisti kumpiu, ji taip pat gaunasi skani, ypač su marinuotais grybais ir šviežiais agurkais.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- rūkytos mėsos, 200 g;
- šviežių agurkų, 2 vnt;
- svogūno arba raudonojo svogūno, 1 vnt;
- kiaušinių, 3 vnt;
- marinuotų grybų, 1 skardinė;
- sūris, 100 g;
- druska, pipirai, majonezas.
Gaminimo procesas
Salotos formuojamos sluoksniais ir kiekvienas sluoksnis padengiamas majonezo tinkleliu. Taip pat galima tiesiog sumaišyti visus produktus ir patiekalą patiekti salotinėje.
Pirmasis sluoksnis – rūkyta mėsa arba kumpis, supjaustytas nedideliais kubeliais
. Antrasis sluoksnis – marinuotų grybų gabaliukai. Trečiasis sluoksnis – svogūnų kubeliai.
Trečias sluoksnis – kubeliais supjaustytas šviežias agurkas
. Ketvirtas sluoksnis – kubeliais supjaustyti kiaušiniai
. Penktas sluoksnis – mėsa.
Salotas apliekite majonezu ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.
Prieš patiekdami salotas apibarstykite smulkiai tarkuotu sūriu ir papuoškite žolelių šakelėmis
.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


