Sekite mus Facebook'e!
Salotų analogų „Moterų kaprizas” yra gana daug. Tačiau skaniausia yra originalioji. Joje derinami harmoningi ingredientai, kurie kartu suteikia įdomų saldų skonį, pikantiškumą
. Šios salotos yra gana sočios, nes jose yra kiaušinių, mėsos ir sūrio. Šis patiekalas atsirado Sovietų Sąjungoje kaip atsakas pavargusiai silkei po kailiniais ir Olivjė. Liaudis šią kulinarinę naujovę priėmė gerai.
Pasigaminkime salotas „Damų kaprizas” pagal originalų XX a. septintojo dešimtmečio receptą.
Salotų „Ladies’ Caprice” ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė – 350 g;
- druskos – žiupsnelis;
- sūris – 150 g;
- česnako – 2 skiltelės;
- vištienos kiaušiniai – 3 vnt;
- majonezas – 150 g;
- graikiniai riešutai – 50 g;
- konservuotų ananasų – 250 g.
Salotų „Moterų kaprizas” paruošimas:
Iš anksto reikia išvirti krūtinėlę, kad būtų paruošta, ir kietai virtus kiaušinius.
Česnaką sutarkuoti smulkia tarka, sumaišyti su majonezu
. Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais, ananasus supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis
.
Graikinius riešutus sutrinti į smulkius trupinius
.
Atskirai susmulkinkite sūrį, trynius ir baltymus ant vidutinių tarkavimo dantukų
. Sutrupintą vištienos krūtinėlę įspauskite į salotinę, paviršių ištepkite ⅓ dalimi majonezo. Ant mėsos sluoksnio išdėliokite ananasus ir baltymus
. Baltymų sluoksnį panašiai ištepkite majonezu, pabarstykite riešutų trupiniais ir sūriu. Paskutinį kartą sluoksnį apdorokite majonezu, pabarstykite smulkintais tryniais
. Salotas valandai nuneškite į šaldytuvą
.
Papuošti salotas „Damų kaprizas” galima likusiais produktais – ananasais su riešutais.
Šis originalus receptas bus tikra naujiena ant šventinio stalo.
