Sekite mus Facebook'e!
Salotos „Mėgstamiausia uošvė” su grybais ir vištiena yra skanus ir sotus patiekalas, kuris išpopuliarėjo ant švenčių stalų ir kasdieniuose valgiaraščiuose daugelyje šalių. Jos populiarumą lemia ne tik puikus skonis, bet ir universalumas: šias salotas galima ruošti ir kasdieniams pietums, ir jaukioms šeimos vakarienėms ar šventiniams renginiams.
Pagrindiniai šių salotų ingredientai – vištiena ir grybai, kurie puikiai dera tarpusavyje, sukurdami harmoningus skonių derinius
.
Vištiena yra lengvai organizmo virškinamų baltymų šaltinis, o grybai, priklausomai nuo jų rūšies, gali suteikti įdomių skonio ir tekstūros natų.
Yra daugybė salotų su grybais ir vištiena ruošimo variantų
.
Papasakosime apie vieną iš salotų paruošimo būdų.
Ingredientai: grybai su pievagrybiais ir grybais:
- grybai – 300 g;
- svogūnas – 150 g;
- morkos – 1 vnt;
- augalinis aliejus – valgomasis šaukštas;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- marinuoti agurkai – 2 vnt;
- vištienos filė – 1 vnt;
- konservuoti kukurūzai – 100 g;
- majonezas – 3 šaukštai.
Salotų paruošimas:
Supjaustykite grybus nedidelėmis plokštelėmis, smulkiai supjaustykite svogūnus ir morkas. Keptuvėje pakepinkite grybus, kol išgaruos drėgmė, tada supilkite į juos augalinį aliejų, pabarstykite druska ir pipirais.
Prie grybų sudėkite svogūnus, kartu kepkite 5 min. Tada prie svogūnų ir grybų sudėkite morkas, kepkite po dangčiu, kol morkos suminkštės.
Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, panašiai supjaustykite marinuotus agurkus
.
Nedideliais gabalėliais supjaustyti virtą vištieną
. Į salotinę sudėti pakepintus grybus, mėsą, marinuotus agurkus, kiaušinius, konservuotus kukurūzus, išmaišyti. Į salotas įpilkite majonezo, išmaišykite.
Gaunasi paprastos skanios salotos iš biudžetinių produktų. Šis patiekalas tikrai patiks „Olivjė” gerbėjams.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
