Sekite mus Facebook'e!
Vienas seniausių patiekalų – salotos. Tai nestebina, nes jos paruošiamos gana greitai.
Pirma, anksčiau salotose buvo minimalus produktų skaičius. Dažniausiai žmonės į salotas dėdavo žolelių ir svogūnų.
Antra, senovės salotose nebuvo jokių kitų padažų, išskyrus alyvuogių aliejų ir druską
.
Majonezas buvo išrastas daug vėliau.
Pasigaminkime šiuolaikines paprastas salotas per 5 minutes.
Salotų ingredientai:
- agurkas – vnt;
- aisbergo salotos – 300 g;
- virti kiaušiniai – 3 vnt;
- Adygėjos sūris – 50 g;
- jūros kokteilis – 250 g;
- druskos – šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- pienas – 100 ml;
- augalinis aliejus – 200 ml;
- garstyčių – šaukštelis;
- česnako – skiltelė;
- citrinos sultys – 2 valg.
Salotų paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais agurkus, virtus kiaušinius ir Adygėjos sūrį. Smulkiai susmulkinkite aisbergo salotas, dubenyje sumaišykite su sūriu, kiaušiniais ir agurkais
. Pasirinkite didžiausias jūros gėrybes iš jūros kokteilio, smulkiai jas supjaustykite ir sumaišykite su visa mase. Sudėkite jūros kokteilį į salotas, pabarstykite puse arbatinio šaukštelio druskos, pipirų
. Blenderio dubenyje sumaišykite pieną ir augalinį aliejų, 15 sekundžių plakite panardinamuoju maišytuvu. Įdėkite garstyčių, druskos, išspausto česnako ir citrinos sulčių.
Padažą plakite dar 25 sekundes. Padažu apliekite salotas ir išmaišykite.
Gausite lengvas greitas salotas su naminiu majonezu. Šį patiekalą galima patiekti kaip užkandį ir neįpareigojantį pietų užkandį.
