Sekite mus Facebook'e!
Vyšninės bandelės – nuostabus skanėstas, galintis praskaidrinti bet kokį arbatos vakarėlį. Jų tešla yra švelni ir oro, o saldžiarūgštis vyšnių įdaras suteikia nepakartojamo skonio ir aromato. Vyšnios
yra vienos populiariausių kepimui skirtų uogų
.
Jos pasižymi ryškiu skoniu ir aromatu, kuris puikiai dera su švelnia tešla.
Keksiukų su vyšniomis gaminimo procesas reikalauja laiko ir dėmesio detalėms, tačiau rezultatas vertas pastangų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- cukraus – 80 g;
- Vanduo – 200 ml;
- Sviestas – 100 g;
- Miltai – 600 g;
- Mielės – 10 g;
- vyšnios – 200 g;
- Vanilinis cukrus – 30 g;
- cinamonas.
Keksiukų su vyšniomis paruošimas:
Kiaušinius lengvai suplakite šakute, supilkite cukrų, gerai išmaišykite. Į mišinį
supilkite
vandenį, sudėkite ištirpintą sviestą, išmaišykite
. Į mišinį supilkite šiek tiek miltų ir sausų mielių, išminkykite tešlą
.
Palaipsniui į tešlą suberkite likusius miltus, toliau minkykite šaukštu arba mentele
. 1-1,5 val. palikite tešlą po maistine plėvele šiltoje vietoje. Rankas ir darbo paviršių patepkite augaliniu aliejumi, sudėkite tešlą ir paskleiskite ją sluoksniu.
Tešlos sluoksnį tolygiai pabarstykite vaniliniu cukrumi ir cinamonu, sudėkite vyšnias
.
Vieną kraštą palikite neliestą, maždaug 4 cm atstumu vienas nuo kito.
Nuo priešingo krašto susukite tešlą į ritinėlį.

Uždenkite ritinėlį cinamono ir vyšnių nepridengtu kraštu
. 4-5 cm ilgio ritinėlį supjaustykite nedidelėmis porcijomis, vertikaliai sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Suktinukus 30 minučių palikite po rankšluosčiu, tada patepkite kiaušinio tryniu
.
Kepkite bandeles 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Iškepusios bandelės turėtų atvėsti apie 10 minučių. Kiekvienos bandelės atskirai nepjaustykite, o laužykite gabaliukais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


