Sekite mus Facebook'e!
Jei jau uždavėte sau klausimą „su kuo derinti šaltalankį kompote?“ – mūsų receptas skirtas jums! Šaltalankis yra labai sveika uoga, kaip ir iš jo pagamintas kompotas. Pati ši uoga turi labai ryškų skonį, bet norite į ją įdėti ką nors, kas suteiktų mūsų kompotui subtilų aromatą. Raudonos uogos čia netinka: šaltalankis turi nuostabią geltonai auksinę spalvą, kuri gerai išsilaiko tiek po užšaldymo, tiek po virimo! Todėl idealu į kompotą iš šaldyto šaltalankio dėti geltonai žalių obuolių veislių.
8 PORCIJOS INGREDIENTAI
2 litrai vandens
2 obuoliai
200 g šaldytų šaltalankių
180 g cukraus (arba pagal skonį)
1 veiksmas

Norėdami paruošti kompotą, išimkite šaltalankį iš šaldiklio ir nuplaukite šiltu vandeniu.
2 veiksmas

Sudėkite į dubenį ir leiskite atšilti. Nereikia laukti, kol uogos visiškai atšils.
3 veiksmas

Į šaltalankius įberkite šiek tiek cukraus ir uogas sutrinkite grūstuvu. Cukrus uogas padarys kietesnes ir lengviau sutraiškomas.
4 žingsnis

Uždėkite puodą vandens ant ugnies ir užvirinkite vandenį.
5 veiksmas

Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.
6 veiksmas

Į verdantį vandenį suberkite cukrų, išmaišykite ir užvirinkite sirupą.
7 veiksmas

Įdėkite šaltalankių ir obuolių.
8 veiksmas

Užvirinkite šaldytą šaltalankių ir obuolių kompotą, sumažinkite kaitrą ir virkite 5–6 minutes.
9 žingsnis

Uždenkite dangčiu, nukelkite nuo ugnies ir leiskite kompotui užvirti 20–30 minučių.
PRANEŠIMAS ŠEIMININKEI
Prieš pradėdami gaminti kompotą iš šaldytų šaltalankių, šią tankią uogą reikia šiek tiek sutrinti pestle ir tada įpilti į puodą su vandeniu.
Žiemai galima paruošti šaldytų šaltalankių ir obuolių kompotą. Norėdami tai padaryti, sterilizuokite stiklainius dangteliais, supilkite kompotą ir užsandarinkite, užsukite dangtelius ir apvyniokite, kol visiškai atvės. Tada nusiųskite laikyti tamsioje, vėsioje vietoje.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
