Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai buvo žinomi jau senovės Romoje. Konditeriai sausainiams suteikdavo įvairiausių formų – nuo sudėtingų raštų iki gyvūnų figūrų. Juos galėjo įsigyti tik pasiturintys žmonės, nes ingredientai buvo brangūs
. Sausainiai gali būti ir saldūs, ir sūrūs
.
Sūrūs sausainiai dažnai patiekiami su alumi ar kitais gėrimais. Sausainiai
gali būti kitų desertų pagrindas. Pavyzdžiui, iš sausainių galima pasigaminti tortą nekepant, jei sausainius patepsite kremu ir leisite jiems įsigerti.
Papasakosime, kaip paruošti paprastą sausainį su uogiene
.
Ingredientai: 1:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- cukraus – 60 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- 1 citrinos žievelė;
- druskos – žiupsnelis;
- miltai – 280 g;
- raugo – 10 g.
Sausainių su uogiene kepimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį suberkite citrinos žievelę, įberkite žiupsnelį druskos ir dar kartą išmaišykite
. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Padalykite tešlą į dvi dalis, vieną iš jų iškočiokite į 2-3 mm storio sluoksnį
, patepkite jį uogiene ir priešingas puses sulenkite
į
vidurį.
Padėkite
tešlą
ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių. Tuos pačius veiksmus pakartokite su antruoju tešlos sluoksniu.
Iškepusius sausainius galima apibarstyti cukraus pudra. Gausite saldžius minkštus sausainius su uogiene.
