Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Saldūs minkšti sausainiai su džemu. Ištirpsta burnoje: paprastas receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sausainiai buvo žinomi jau senovės Romoje. Konditeriai sausainiams suteikdavo įvairiausių formų – nuo sudėtingų raštų iki gyvūnų figūrų. Juos galėjo įsigyti tik pasiturintys žmonės, nes ingredientai buvo brangūs

. Sausainiai gali būti ir saldūs, ir sūrūs

.

Sūrūs sausainiai dažnai patiekiami su alumi ar kitais gėrimais. Sausainiai

gali būti kitų desertų pagrindas. Pavyzdžiui, iš sausainių galima pasigaminti tortą nekepant, jei sausainius patepsite kremu ir leisite jiems įsigerti.

Papasakosime, kaip paruošti paprastą sausainį su uogiene

.

Ingredientai: 1:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • cukraus – 60 g;
  • augalinis aliejus – 100 ml;
  • 1 citrinos žievelė;
  • druskos – žiupsnelis;
  • miltai – 280 g;
  • raugo – 10 g.

Sausainių su uogiene kepimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį suberkite citrinos žievelę, įberkite žiupsnelį druskos ir dar kartą išmaišykite

. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Padalykite tešlą į dvi dalis, vieną iš jų iškočiokite į 2-3 mm storio sluoksnį

Rekomenduojame:  Kvasas kaip iš sovietinės geltonos statinės: tas visų laikų mėgstamiausias receptas

, patepkite jį uogiene ir priešingas puses sulenkite

į

vidurį.

Сладкое мягкое печенье с вареньем. Тает во рту: простой рецепт Сладкое мягкое печенье с вареньем. Тает во рту: простой рецепт

Padėkite

tešlą

ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.

Сладкое мягкое печенье с вареньем. Тает во рту: простой рецепт

Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių. Tuos pačius veiksmus pakartokite su antruoju tešlos sluoksniu.

Сладкое мягкое печенье с вареньем. Тает во рту: простой рецепт

Iškepusius sausainius galima apibarstyti cukraus pudra. Gausite saldžius minkštus sausainius su uogiene.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *