Sekite mus Facebook'e!
Populiarus patiekalas yra įdarytos paprikos, kurios įdarytos malta mėsa. Jis pasižymi ryškiu skoniu ir aromatu, taip pat yra sotus ir maistingas. Įdarytos
paprikos gali būti gaminamos pagal įvairius receptus, tačiau visada išlieka daugelio žmonių mėgstamu patiekalu. Juos galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba su bulvių, makaronų ar košės garnyru.
Dėl savo paprastumo ir universalumo įdarytos paprikos tapo vienu populiariausių patiekalų pasaulyje.
Papasakosime apie įdarytų paprikų paruošimą.
Ingredientai: 1:
- Pipirai – 7 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- cukinija – 1 vnt;
- česnakas – 1 skiltelė;
- Įdaras – 600 g;
- pomidorų sultys – 500 ml;
- Cukrus – 1/3 šaukštelio;
- Druska – ½ šaukštelio;
- lauro lapas – 1 vnt.
Įdarytų paprikų paruošimas:
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas
. Į maltą mėsą sutarkuokite cukiniją, sudėkite pakepintas daržoves. Sutrinkite ir smulkiai supjaustykite česnaką ir kartu su druska sudėkite į maltą mėsą.
Sumaišykite visus maltinukų ingredientus. Nupjaukite paprikų viršūnėles ir išimkite turinį, išlaikydami daržovių vientisumą.
Į kiekvieną papriką įdėkite įdaro
.
Iš pomidorų sulčių, pabarstytų cukrumi, paruoškite padažą
. Sudėkite paprikas į puodą ir užpilkite jas sultimis.
Uždengę dangčiu užvirkite ir virkite 45 minutes. Likus 15 min. iki paprikų paruošimo, įdėkite lauro lapą.
Gausite gardžias aromatingas įdarytas paprikas be ryžių. Tai puikus vakarienės variantas.
