Sekite mus Facebook'e!
Paprastas ir skanus, apetitą žadinantis pitos patiekalas. Nereikia ilgai su juo vargti, viskas padaroma greitai ir jis gaunasi tiesiog prabangus. Pasigaminkite bet kokį įdarą pagal savo skonį.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
plonos pitos, 2 vnt;
vištienos filė, 500 g;
sūris, 150 g;
svogūnas, 2 vnt;
druska ir prieskoniai.
Padažui paruošti reikia:
Reikės: mineralinio putojančio vandens ir pieno po 100 ml;
kiaušinio, 1 kiaušinio
augalinis aliejus, 100 ml.
Gaminimo procesas
Svogūnus
supjaustykite kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
Mėsą supjaustykite gabalėliais, sudėkite į svogūnus, išmaišykite ir pakepinkite.
Mėsą pasūdykite ir papipirinkite, troškinkite, kol bus paruošta.
Lavašą supjaustykite juostelėmis
. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite
iki
vientisos masės, pagal skonį pasūdykite.
Vieną lavašo juostelių pusę
aptepkite
padažu.
Ant vieno juostelės krašto dėkite įdaro, ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir susukite suktinukus
.

Suktinukus sudėkite į kepimo formą, patepkite aliejumi.

Suktinukus užpilkite padažu ir palikite ant stalo 15 minučių, kad pita nuo padažo suminkštėtų
. 20 minučių kepkite 200 laipsnių C temperatūroje
. Tokius skanius suktinukus patiekiu su įvairiais padažais ir daržovių salotomis. Įdarui galite naudoti svogūnus su grybais ir sūriu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


