Sekite mus Facebook'e!
Pagal šį receptą gaunami sausainiai, kurie yra maloniai traškūs, bet iš karto švelniai tirpsta ant liežuvio. Puikus deserto pasirinkimas – ir skonio, ir tekstūros.
Tešlai reikės šių ingredientų:
- šalto sviesto – 150 g;
- nedidelių žiupsnelių druskos ir sodos;
- grietinės (20 %) – 200 g;
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus;
- miltų – 300 g.
Įdarui: po 100 g sviesto, cukraus, graikinių riešutų ir 50 g miltų.
Paruoškite įdarą:
- Išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite 2 min.
- Suberkite miltus ir virkite dar minutę. Nuimkite nuo ugnies. Mišinys tampa trupininis. Jei jis prilimpa prie plakiklio, nukoškite jį, išminkykite šaukštu arba plaktuvu. Suberkite smulkintus riešutus, išmaišykite.

Dabar tešla:
- Įtrinkite tarkuotą sviestą, greitai įmaišykite į miltus.
- Kitame dubenyje sumaišykite sodą, druską ir grietinę.
- Sumaišykite abi mases, išminkykite, įdėkite į šaldiklį 20 minučių.
- Padalykite tešlą per pusę, kiekvieną dalį iškočiokite (patogiai tarp dviejų popieriaus lapų), apibarstykite riešutų mišiniu, susukite į ritinėlį.
- Supjaustykite 2 cm pločio riekelėmis. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
- Kepkite 15 minučių 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Atvėsę ir šilti sausainiai yra vienodai skanūs. Jie tinka prie karštų gėrimų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
