Sekite mus Facebook'e!
Avinžirnių pyragai yra tradicinis patiekalas, kurio paruošimo paprastumas derinamas su sodriu, unikaliu skoniu. Šie pyragėliai, kaip taisyklė, pasižymi auksine, traškia plutele ir subtiliu virtų avinžirnių įdaru, kurie yra lengvai virškinami ir pripildyti naudingų medžiagų.
Avinžirniai ne tik skanūs, bet ir gana maistingi, juose gausu baltymų, skaidulų ir vitaminų. Jie yra puikus augalinės mitybos šaltinis, todėl avinžirnių pyragaičiai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori sumažinti mėsos suvartojimą neprarandant gastronominių malonumų.
Be to, šis ingredientas leidžia susikurti įvairiausių įdarų variantų: avinžirnius galite derinti su žolelėmis, prieskoniais, varške ar bulvėmis, todėl patiekalas bus universalus ir įdomus.
Ingredientai tešlai:
šiltas pienas – 300 ml;
cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
sausos mielės – 7 g;
druska – 1 šaukštelis;
kiaušinis – 1 vnt .;
obuolių sidro actas – 1 valgomasis šaukštas;
miltai – 500 g;
sviestas – 40 g.
Užpildo ingredientai:
avinžirniai – 300 g;
svogūnai – 3 vnt.;
druska – ½ šaukštelio.
Avinžirnių pyragų gaminimas:
Mieles ir cukrų supilkite į šiltą pieną ir išmaišykite. Į masę suberkite porą šaukštų miltų iš viso kiekio, išmaišykite ir palikite, kol susidarys tešla.
Tada į tešlą įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir įpilkite obuolių sidro acto. Palaipsniui suberkite miltus ir minkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Ištirpinkite sviestą ir palaipsniui supilkite į tešlą, toliau minkykite. Minkykite tešlą, kol lipnumas beveik išnyks.
Palikite tešlą šiltai po rankšluosčiu 1,5 valandos. Įdarui išvirkite avinžirnius, smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite su augaliniu aliejumi keptuvėje iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
Avinžirnius sumaišykite su svogūnais, įdarą įberkite druskos, išmaišykite. Išminkykite tešlą ir padalinkite į mažus 75 gramų rutuliukus.
Bandeles palikite pakilti 10-15 minučių, o tada supilkite į storus pyragus. Į kiekvieną paplotį dedame įdarą ir užsandariname tešlos viduje.

Leiskite pyragams stovėti dar 10 minučių, visada siūlėmis žemyn. Lengvai paspauskite pyragus, kad jie būtų plokštesni, ir sudėkite į karštą augalinį aliejų.
Kepkite pyragus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Rezultatas yra sodrus, aromatingas pyragas su avinžirniais. Šią tešlą galite ruošti ir su kitų rūšių įdarais.
