Sekite mus Facebook'e!
Kopūstai laikomi viena sveikiausių daržovių mūsų planetoje. Tačiau net ir tai žinodami žmonės ne itin noriai valgo kopūstus. Žmonija visada buvo vidutiniškai linkusi į daržoves.

Senovėje žmonės medžiojo ir rinko.
Šiais laikais daržoves
valgome
, kad prisotintume savo organizmą vitaminų ir mineralų
.
Mėsoje dažnai nerasime maistingųjų medžiagų, kurių yra daržovėse
. Pasigaminkime Pekino kopūstų salotų, kad apsirūpintume vitaminais.
Pekino kopūstų salotų ingredientai:
- Ingredientai: Pekino kopūstai – 150 g;
- grietinė – 3 šaukštai grietinės;
- agurkų – vnt;
- garstyčių – 2 šaukšteliai;
- virti kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- krapų – ryšulėlis;
- apelsinas – vnt.
Pekino kopūstų salotų paruošimas:
Reikia smulkiai susmulkinti pekino kopūstus, agurką supjaustyti plonais strypeliais. Panašiai kaip agurką supjaustyti kietai virtus kiaušinius, susmulkinti krapus
. Kopūstus, agurkus, kiaušinius ir krapus sumaišyti dubenyje. Nulupti apelsiną, supjaustyti griežinėliais nedideliais ketvirčiais, sudėti į salotas
. Padažui reikia sumaišyti grietinę su garstyčiomis ir druska. Gautu padažu užpilti salotas ir gerai išmaišyti.

Užuot ruošę padažą patys, galite jį pakeisti majonezu. Gausite saldžias ir neįprastas salotas, kurios pasotins jus įvairiais vitaminais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


