Sekite mus Facebook'e!
Apie stebuklingas burokėlių savybes žmonės žinojo dar gerokai prieš mūsų erą. Tačiau tuo metu nebuvo pasinaudota visomis šakniavaisių naudingosiomis savybėmis.
Daugiau apie daržovės vartojimą sužinome iš įvairių slavų – rytų ir vakarų – istorinių santraukų. Mūsų šalies teritorijoje senovėje, pradedant X a., burokėliai pradėti plačiai naudoti ūkyje
. Po trumpo laiko burokėliai pradėjo skverbtis į Šiaurės Europos virtuves. Visi iki XVI a. auginti burokėliai dažniausiai buvo laukiniai. Tik tada vokiečiams pavyko išvesti pašarinę šakniavaisių rūšį.
Dabar turime daugybę burokėlių veislių
.
Kiekvienas gali išsirinkti tą, kuri geriausiai atitinka savybes. Paruoškime skanių salotų iš šios daržovės.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – 3 vnt;
- česnako – skiltelė;
- svogūnas – 2 vnt;
- žolelių – ryšulėlis;
- agurkas – 4 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – šaukštelis;
- citrinos sultys – 2 šaukštai;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- majonezo – 2 šaukštai;
- sūrio – 100 g;
- grietinė – valgomasis šaukštas.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius virkite 40 minučių, kol jie bus paruošti. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite augaliniame aliejuje su cukrumi, kol įgaus auksinę plutelę.
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonais, ne itin ilgais šiaudeliais
.
Į burokėlių masę įmaišykite pakepintus svogūnus
. Agurkus supjaustykite smulkiai, panašiai padarykite ir su sūriu. Šiuos komponentus sudėkite į burokėlius. Šinkuem į trintus žalumynus, supilkite į salotas
. Česnako skiltelę įspauskite per presą į grietinę. Į grietinę įberkite druskos, citrinos sulčių ir majonezo, gerai išmaišykite.
Šiuo padažu apliekite salotas, ingredientus sumaišykite.
Rezultatas – labai įdomios sūrio salotos su burokėliais. Tai puikus variantas užkandžiui per 10 minučių.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
