Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Raugintų kopūstų pomidorai žiemai be acto: patikrintas močiutės receptas, pagal kurį jie tampa traškūs ir kvapnūs!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pomidorų rauginimas be acto yra vienas iš laiko patikrintų daržovių konservavimo būdų

.

Išskirtinis bruožas yra tas, kad būdingas skonis išgaunamas ne pridedant acto rūgšties, o vykstant natūraliam fermentacijos procesui.

Pieno rūgšties fermentacijos metu pomidorai įgauna ryškų, bet subtilų rūgštingumą, išlaikydami sultingumą ir tvirtumą. Dėl šio metodo galutinio produkto skonis tampa harmoningesnis ir natūralesnis, o aromatas – sodrus ir apetitą žadinantis.

Raugintų pomidorų istorija siekia tolimą praeitį

. Valstiečių namuose buvo paplitęs pomidorų marinavimas didelėse medinėse statinėse kartu su kitomis daržovėmis.

Šis konservavimo būdas buvo ypač

paplitęs

Rytų Europoje, kur ilgą laiką marinavimui nebuvo naudojamas actas.

Sudedamosios dalys:

  • Pomidorai – 1,7 kg;
  • krienų lapai – 1 vnt;
  • vyšnių lapai – 10 vnt;
  • krapai – 2 skėčiai;
  • lauro lapai – 5 vnt;
  • Juodųjų pipirų žirneliai – 1 šaukštelis;
  • kvapiųjų pipirų – 10 žirnelių;
  • Džiovinti bazilikai – 2 šaukšteliai;
  • Garstyčių sėklos – 1 šaukštelis;
  • česnakas – 5 skiltelės;
  • svogūnas – 1 galvutė;
  • Saldžioji paprika – ½ vnt.

Sūrymo ingredientai:

  • Vanduo – 1,2 litro;
  • Druska – 2 valgomieji šaukštai vienam litrui;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas.
Rekomenduojame:  Paimu 1 cukiniją ir 2 bulves. Greitas ir nepaprastai skanus patiekalas: cukinijų kotletai

Raugintų pomidorų paruošimas:

Sudėkite į stiklainį susmulkintus krienų lapus, vyšnių lapus, krapų skėčius, lauro lapus. Į stiklainį suberkite garstyčių sėklas, džiovintus bazilikus, juoduosius pipirus ir kvapiuosius pipirus

. Svogūnus supjaustykite žiedais, česnako skilteles – mažais gabalėliais. Į stiklainį sudėkite svogūnus ir česnakus

. Supjaustykite dideliais gabalais saldžiąsias paprikas, išimkite vidų ir taip pat sudėkite į stiklainį. Pagal skonį į stiklainį galite įdėti ir aštriųjų paprikų

. Dantų krapštuku pomidoruose padarykite skylutes. Svarbu pradurti tose vietose, kur buvo kotelis. Sudėkite pomidorus į stiklainį.

Būtina sandariai užpildyti stiklainį pomidorais.

Квашеные помидоры на зиму без уксуса: проверенный бабушкин рецепт, который делает их хрустящими и ароматными!

Sūrymui druską ir cukrų sumaišykite vandenyje ir supilkite į stiklainį.

Квашеные помидоры на зиму без уксуса: проверенный бабушкин рецепт, который делает их хрустящими и ароматными!

Uždenkite stiklainį dangteliu ir palikite šiltai 5-7 dienoms. Išpilkite sūrymą iš stiklainio ir užvirinkite. Sūrymą supilkite atgal į stiklainį su pomidorais

. Sandariai uždarykite stiklainį, apverskite jį aukštyn kojomis ir uždenkite rankšluosčiu.

Квашеные помидоры на зиму без уксуса: проверенный бабушкин рецепт, который делает их хрустящими и ароматными!

Laikykite pomidorus stiklainyje porą mėnesių, tada jie pasisotins ir įgaus ypatingą rūgščių pomidorų skonį.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *