Sekite mus Facebook'e!
Rauginimas yra vienas seniausių daržovių paruošimo žiemai būdų, kuris vis dar plačiai naudojamas kaimuose. Kaime šviežių daržovių galima įsigyti tik vasarą ir rudenį, o žiemą ir pavasarį tenka tenkintis konservuotomis daržovėmis.
Šaltuoju metų laiku
rauginti
pomidorai tampa vienu iš nedaugelio vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinių. Tai suteikia raugintiems pomidorams ypatingą statusą ir paverčia juos kaimo kultūros dalimi.
Tinkamai paruošti rauginti pomidorai pasižymi unikaliu skoniu ir aromatu, kurio negalima lyginti su parduotuvinių analogų skoniu ir aromatu. Jie tampa tikra stalo puošmena ir savo skoniu džiugina visą šeimą.
Sudedamosios dalys: – pomidorai, kurių sudėtyje esantys pomidorai, kurių sudėtyje esantys pomidorai, kurių sudėtyje esantys pomidorai, kurių sudėtyje esantys pomidorai, kurių sudėtyje esantys pomidorai, kurių sudėtyje esantys pomidorai:
- Pomidoras – 2 kg;
- krienų lapai – 2 vnt;
- serbentų lapai – 3 vnt;
- Vyšnių lapai – 4 vnt;
- česnakas – 5 skiltelės;
- aštrioji paprika – 1 ankštis;
- sausos garstyčios – 1/2 valg;
- Druska – 3 šaukštai;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas.
Paruošimas:
Į gilų 3 l talpos indą pirmiausia sudėkite česnako skilteles, tada aštriąsias paprikas. Prieš dėdami į indą, paprikoje išilgai padarome nedidelį pjūvį
. Į dugną taip pat sudedame krienų lapus, serbentus ir vyšnias. Geltonuosius pomidorus supjaustome gabaliukais, sudedame į indą su likusiais daiktais, visiškai jį pripildydami.
Pomidorus uždengiame krienų lapais
.
Į indą su vandeniu
įberkite
druskos ir cukraus.
Supilkite marinatą į indą, uždenkite lėkšte ar kitu svoriu. Svarbu, kad pomidorai būtų apsemti vandeniu.
Visiškai neuždenkite indo dangčiu, palikite skylę fermentacijai. Palikite indą su pomidorais 5-7 dienas kambario temperatūroje.
Jei paviršiuje atsirado pelėsis, jį pašalinkite.
Po 5-7 fermentacijos dienų į pomidorus įdėkite garstyčių.
Pomidorus uždengiame lėkšte ir dedame į šaldytuvą marinuotis. Dėl to žiemą galite gauti skanių marinuotų pomidorų.
