Raudona žuvis grietinėlės padaže – tai ne šiaip patiekalas, o tikras gastronominis malonumas, kuriame dera paprastas paruošimas ir restorano kokybė. Pagrindas – viena iš tauriųjų žuvų rūšių: lašiša, upėtakis arba kuoja, garsėjanti sultinga mėsa, turtinga skonio ir maistinių savybių. Virtos grietinėlės padaže raudonosios žuvys tampa dar švelnesnės ir aromatingesnės.
Grietinėlės padažas paprastai ruošiamas dvigubos grietinėlės pagrindu, pridedant aromatinių prieskonių ir česnakų
.
Jis apgaubia žuvies gabalėlius, suteikdamas jiems šilkinę tekstūrą ir subtilų, sodrų skonį. Į kai kuriuos receptus dedama šviežių krapų, špinatų, parmezano, kurie patiekalui suteikia rafinuotumo ir naujų skonio akcentų.
Sudedamosios dalys:
- Raudona žuvis – 6 vnt;
- pomidorai – 100 g;
- česnakas – 2 skiltelės;
- grietinėlė – 250 ml.
Marinato ingredientai:
- Druska – 1 šaukštelis;
- pipirų – 1/4 šaukštelio;
- paprikos – 1 šaukštelis;
- čiobrelių;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Raudonos žuvies grietinėlės padaže paruošimas:
Sumaišykite druską su pipirais, paprika ir čiobreliais. Kiekvieną žuvies gabalėlį patepkite augaliniu aliejumi ir gausiai pabarstykite prieskoniais
. Sausoje keptuvėje žuvies gabalėlius iš abiejų pusių kepkite po kelias minutes. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite juos tarp žuvies gabalėlių.
2-3 min.
kepkite
žuvį ir pomidorus ant vidutinės ugnies
.
Į žuvį ir pomidorus supilkite grietinėlę ir palikite troškintis dar 5 minutes.
Į grietinėlę ir žuvį įspauskite česnaką, tada dar 2 minutes troškinkite žuvį uždengę dangčiu.
Gausite minkštą sultingą žuvį grietinės padaže. Šį patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru, padaryti pagrindiniu šventinio stalo patiekalu.