Sekite mus Facebook'e!
Jūsų lauks labai skanus desertas su naminiais ledais ir sausainiais.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
grietinėlės, 400 ml;
– kondensuoto pieno, 200 g;
– sausainių, vanilės pagal skonį.
Gaminimo procesas
Visi būsimojo deserto įrankiai ir formos, produktai turi būti šalti. Prieš pradėdami gaminti, viską įdėkite į šaldytuvą arba šaldiklį 15 – 20 minučių.
Iš pradžių grietinėlę plakite nedideliu greičiu, kai masė pradės didėti, padidinkite maišytuvo greitį. Plakite apie 4 minutes iki purumo ir plona srovele supilkite sutirštintą pieną
. Į formą dėkite sluoksnį sausainių pagal savo skonį ir ant viršaus užtepkite ledų, išlyginkite ir uždenkite sausainių sluoksniu.
Desertą dėkite į šaldiklį 5 – 6 valandoms
.
Patarimas: kuo geriau išplaksite grietinėlę, tuo geriau ir be kristalų ledai sušaltų, o jūs gautumėte patį skaniausią ir aromatingiausią desertą. Supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
