Sekite mus Facebook'e!
Mėsos pyragas yra vienas pirmųjų žmonių pagamintų pyragų. Mėsos laikymo tešloje idėja buvo aktuali dar senovės graikams ir romėnams. Tačiau tais laikais tešla nebuvo valgoma, ji buvo laikoma vargšų maistu.
Dabar tešla kepama, virsta kvapniu pyragu, kuriame laikomas sultingas mėsos įdaras.
Laikui bėgant žmonės išmoko kepti įvairius pyragus
.
Pavyzdžiui, kulebyaki yra pyragas su keliais sluoksniais įdaro. Be to, į kulebyaki dedama ne tik mėsos, bet ir žuvies bei daržovių.
Yra mėsos pyragas – tai amerikietiškas pyragas su mėsa, panašus į rusiškąjį. Spėjama, kad jį į Valstijas atvežė rusų emigrantai.
Išsikepkime patys mėsos pyragą su sultingu įdaru ir greitai paruošiama tešla
.
Tešlos ingredientai:
- Kefyras 2,5 %-3,2 % – 500 ml;
- Sviestas – 200 g;
- Majonezas – 80 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – 1/2 valgomojo šaukšto;
- Soda – 1/2 šaukštelio;
- Miltai – 800 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Kalakutiena – 700 g;
- bulvės – 900 g;
- Svogūnai – 300 g;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Druska – ½ šaukštelio.
Mėsos pyrago paruošimas:
Kiaušinį sumaišykite su kefyru, įmaišykite ištirpintą sviestą, majonezą ir druską. Į atskirą dubenį persijokite miltus, suberkite sodą
, išmaišykite. Miltus supilkite į kefyro ir kiaušinio mišinį, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Tešlą
minkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus
. Kol tešla šiltai pakils po rankšluosčiu, supjaustykite kalakutieną įdarui skirtais kvadratėliais.
Nuluptas bulves supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su svogūnais bei mėsa. Įdarą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais
. Tešlos dar kartą neminkykite, padalykite ją į dvi dalis. Vieną dalį iškočiokite į kepimo skardos dydžio sluoksnį. Padėkite tešlos lakštą ant kepimo skardos, šiek tiek užlenkite kraštus
. Paskirstykite įdarą ant lakšto, tolygiai jį paskirstykite.
Į įdarą taip pat galite įdėti lauro lapą ir sviesto gabalėlių
. Iškočiokite antrąjį tešlos sluoksnį, sujunkite jį su pirmuoju, uždengdami įdarą. Pyrago viduryje padarykite nedidelę skylutę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
Gausite sultingą skanų pyragą su mėsa.

Vietoj kalakutienos galite naudoti bet kokią mėsą, nebūtinai paukštieną.
