Sekite mus Facebook'e!
Riešutų pyragaičiai pradėti kepti gana seniai. Tai vienas mėgstamiausių desertų Europos šalyse. Yra daug kepinių su lazdyno, žemės riešutais, anakardžiais, tačiau
graikiniai riešutai
yra populiaresni.
Graikiniuose riešutuose yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų (A, C, E, K, P, B), mineralų (kalio, magnio, cinko, vario, seleno, mangano), antioksidantų ir omega-3 riebalų rūgščių. Dėl šios sudėties graikiniai riešutai gali turėti teigiamą poveikį žmogaus sveikatai. Įtraukus graikinių riešutų pagerėja smegenų veikla, sumažėja cholesterolio kiekis, palaikoma širdies ir kraujagyslių sveikata.
papasakosime, kaip iškepti pyragą su graikiniais riešutais
.
Tešlos ingredientai:
- Sviestas – 180 g;
- grietinės – 200 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – 1/2 šaukštelio;
- miltai – 300 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- graikiniai riešutai – 150 g;
- cukraus – 180 g;
- kiaušinis – vnt;
- cinamono – 1/2 šaukštelio.
Graikinių riešutų pyrago paruošimas:
Sumaišykite minkštą sviestą su grietine, vanile, druska, miltais ir kepimo milteliais.
Užminkykite minkštą ir elastingą tešlą ir palikite ją šaldytuve 20-30 min. Įdarui skirtus graikinius riešutus sumalkite blenderiu
. Sumaišykite graikinius riešutus su cukrumi, cinamonu ir kiaušiniu. Šaukštą graikinių riešutų trupinių iš anksto atidėkite pyragui apibarstyti
. Padalykite tešlą į dvi dalis – vieną didesnę už kitą. Iš ilgesnės dalies suformuokite šiek tiek didesnio skersmens nei kepimo skardos lakštą
. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir išdėliokite lakštą. Ant tešlos apačios užtepkite graikinių riešutų įdaro, paskirstykite jį po visą paviršių.
Mažesnę tešlos dalį iškočiokite į kepimo skardos skersmens pyragą. Uždėkite sluoksnį ant įdaro, užspausdami apatinio ir viršutinio sluoksnių kraštus
. Pyragą apibarstykite riešutais, viduryje padarykite nedidelį kryžminį pjūvį.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Iškepusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra. Gausite kvapnų graikinių riešutų pyragą prie arbatos.
