Sekite mus Facebook'e!
Bulvių pyragas yra tradicinis patiekalas daugelyje pasaulio virtuvių. Jo istorija siekia tolimą praeitį, kai pyragai buvo vienas pagrindinių stalo patiekalų. Pyragai
su bulvėmis atsirado XIX a., kai ši daržovė pradėta plačiai naudoti kulinarijoje. Iki tol daugelyje valstybių vyravo pyragai su kopūstais, grybais, uogomis ir kitais įdarais. Iš pradžių kepiniai su bulvėmis buvo paprastas ir įperkamas maistas, kurį gamindavo kiekviena šeima
. Laikui bėgant jie tapo įvairesni ir sudėtingiau paruošiami. Į įdarą pradėta dėti įvairių prieskonių ir žolelių, taip pat kitų ingredientų, pavyzdžiui, mėsos, žuvies ar grybų.
Išsikepkime naminį kvapnų pyragą su bulvėmis
.
Ingredients:
- Vanduo – 300 g;
- Miltai – 400 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Mielės – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 3 valg.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Bulvės – 500 g;
- svogūnai – 200 g;
- Sviestas – 50 g;
- Druska – ½ šaukštelio.
Bulvių pyrago paruošimas:
Į dubenį su šiltu vandeniu supilkite druską, cukrų ir mieles, išmaišykite. Į vandenį supilkite miltus ir užminkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą. Minkydami į tešlą supilkite augalinį aliejų ir išminkykite tešlos rutulį.
Palikite tešlą valandai šiltoje vietoje po dangčiu. Išvirkite bulves, nulupkite ir sutrinkite. Į bulvių košę įdėkite sviesto ir druskos, išmaišykite
. Svogūnus
supjaustykite
ketvirčiais žiedų, apkepkite iki auksinės spalvos keptuvėje su augaliniu aliejumi. Sudėkite svogūnus į bulvių košę, išmaišykite.
Pabarstykite stalą miltais ir sudėkite pakilusią tešlą, apvoliokite ją miltuose ir išminkykite. Į tešlą sudėkite įdarą, bulvių košę suberkite į maišelį ir užriškite vidų.
Dėkite tešlos maišelį su įdaru ant kepimo skardos, rankomis paskirstykite jį po visą paviršių.
Pyrago viduryje padarykite duobutę, kepkite 250 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių.
Paviršių gausiai patepkite sviestu.
Bulvių pyragas lengvai paruošiamas, tačiau sotus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
