Sekite mus Facebook'e!
Pyragą lengva pagaminti. Unikalų skonį galima išgauti naudojant įvairius vaisius. Skanaus valgio.
SUDEDAMOSIOS DALYS:
sausainių arba sviestinių sausainių 200 g.
sviesto 120 g.
laimo arba apelsino, greipfruto 200 gr.
grietinėlė 33% 200 g.
bet kokio riebumo varškės sūris 350–400 g.
100 g cukraus.

O dabar, žingsnis po žingsnio receptas:
1. Sutrinkite sausainius bet kokiu jums patogiu būdu.

2. Kepimo indą ištepkite sviestu.

3. Likusį sviestą įtrinkite su susmulkintais sausainiais. Sudėkite į kepimo skardą. Išlyginkite. Padėkite į šaldytuvą (šaltą vietą). PAGRINDAS PARUOŠTAS!

4. Nutarkuokite laimų žieveles. Išspauskite sultis iš vieno vaisiaus. (Jei mėgstate šiek tiek rūgštelės – iš dviejų.)

5. Plakite grietinėlę iki standžių putų.

įberkite cukraus 6. Į plaktą grietinėlę (pagal skonį). Išmaišykite. Vėl išplakite.

7. Į mišinį įpilkite laimo sulčių ir varškės sūrio. Išplakite. Išplakę patikrinkite, ar mišinyje yra cukraus.

8. Įdėkite pusę žievelės. Išmaišykite.

9. Varškės masę sudėkite ant pagrindo. Išlyginkite. Šaldykite 4–5 valandas.

Po to išimkite pyragą iš formos ir papuoškite jį pagal savo skonį…
IR VISKAS!!!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
