Sekite mus Facebook'e!
Bananų pyrago istorija siekia kelis šimtmečius. Pirmą kartą pyragai su bananais paminėti XIX a. Europos virtuvėje. Tačiau tiksli recepto kilmė nežinoma
. Bananai Europoje išpopuliarėjo dėl aktyvios prekybos su kolonijomis. Šie vaisiai buvo prieinami tik turtingiems žmonėms, todėl dažnai buvo naudojami kaip desertų ingredientas
. Pirmieji bananų pyragai buvo panašūs į mums įprastus vaisių pyragus. Laikui bėgant receptas keitėsi ir tobulėjo. XX a. atsirado sudėtingesnių bananinių pyragų variantų su keliais sluoksniais ir kremais. Šiandien bananų pyragas yra populiarus desertas, kurį galima rasti viso pasaulio kavinių ir restoranų valgiaraščiuose. Yra daug bananinių pyragų receptų, kurie skiriasi ingredientais ir paruošimo būdais
. Paruoškime vieną iš bananinio pyrago variantų be orkaitės.
Ingredientai: 1:
- bananai;
- sviestas – 20 g;
- kiaušinis – vnt;
- cukrus – 60 g;
- vanilinio cukraus – 8 g;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- pienas – 150 ml;
- miltai – 130 g;
- kakavos miltelių – 20 g;
- rauginimo medžiaga – 8 g.
Bananų pyrago paruošimas:
Nuluptą bananą supjaustykite nedideliais apskritimais. Keptuvę patepkite sviestu, pabarstykite 10 g cukraus.
Ant keptuvės sudėkite bananų gabalėlius
. Tešlai kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir druska, kol smėlio grūdeliai ištirps
.
Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir pieną, suberkite vanilinį cukrų ir dar kartą išmaišykite
. Į mišinį persijokite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą
.
Skystą tešlą supilkite ant bananų sluoksnio keptuvėje, paskirstydami ją po visą paviršių.
Kepkite pyragą ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu 25-30 minučių.
Atsargiai perkelkite pyragą į plokščią lėkštę. Paruoštumą patikrinkite mediniu iešmeliu, jis iš tešlos turi išlįsti sausas.
