Sekite mus Facebook'e!
Tiek senovėje, tiek šiuolaikiniame pasaulyje pyragai – tai ne tik patiekalas alkiui numalšinti. Tai ištisa kulinarinė tradicija, atspindinti namų jaukumą ir komfortą.
Buvo atlikta mūsų šalies gyventojų apklausa. Pagrindinis klausimas – su kuo jums asocijuojasi pyragai? Daugelis žmonių teigė, kad pyragas jiems yra šeimos arba močiutės meilės ženklas.
Šie atsakymai gana suprantami ir logiški
.
Pyragai kepami dideliam artimų žmonių ratui. Kiekviena šeimininkė turi savo autorinį pyrago receptą. Šiandien į receptų taupyklę galime įtraukti dar vieną gerą pyrago kepimo algoritmą.
Pyrago ingredientai:
- Ryazhenka – 200 ml;
- džiovintų spanguolių – 100 g;
- manų kruopos – 200 g;
- geriamoji soda – 0,5 šaukštelio;
- cukraus – 200 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- miltai – 200 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – šaukštelis.
Pyrago paruošimas:
Išmaišykite ryženką ir manų kruopas viename dubenyje. Palikite manų kruopas 20 minučių, kad sugertų ryazhenka
. Tada supilkite į mišinį paprastąjį ir vanilinį cukrų, druską ir plakite mikseriu iki vientisos masės. Į skystą masę supilkite augalinį aliejų, gerai išmaišykite
. Į miltus įmaišykite kepimo sodą, produktus persijokite į ryazhenka ir manų kruopų mišinį. Plakite mikseriu, kol gausis tešla
. 10 minučių užpilkite spanguoles verdančiu vandeniu, tegul jos suminkštėja. Tada džiovintas uogas nusausinkite ir įmaišykite į tešlą.

Supilkite tešlą į kepimo formą.

Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pyragą kepkite apie 35 minutes.

Pyragą su spanguolėmis iškepėme per trumpą laiką. Vietoj šių uogų galite naudoti sultenes, riešutus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


