Bulvių pyragai yra tradicinis namų virtuvės patiekalas, daugeliui pažįstamas nuo vaikystės. Paprastos sudėties, bet sotūs ir skanūs, jie nuo seno yra jaukumo ir svetingumo simbolis. Bulvių įdaras gali būti klasikinis – virtos bulvės su svogūnais arba papildytas grybais, žolelėmis ar prieskoniais.
Tokie pyragaičiai tinka ir kepti, ir kepti
.
Jie patiekiami prie pirmųjų patiekalų, pasiimami su savimi į kelionę arba siūlomi kaip savarankiškas užkandis. Dėl prieinamų ingredientų ir suprantamų kepimo technologijų pyragai su bulvėmis išlieka viena populiariausių kepimo namuose rūšių.
Sudedamosios dalys: – bulvės su spirgučiais, – bulvės, – bulvės, – bulvės, – bulvės, – bulvės, – bulvės, – bulvės, – bulvės:
- varškė 9-18 % – 250 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- grietinė – 100 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- sodos – 2,5 g;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- miltai – 250 g.
Pyragėlių su bulvėmis paruošimas:
Sumaišykite varškę su kiaušiniu, druska, cukrumi ir grietine, sumaišykite komponentus. Sumaišykite sodą ir miltus, persijokite mišinį į varškės mišinį, užminkykite tešlą
. Surinkite tešlą į gumulą, toliau minkykite ant miltais pabarstyto stalo. Minkykite tešlą, kol ji taps mažiau lipni
. Tešlą suvyniokite į celofaną, palikite šaldytuve 1 valandai. Tada tešlą formuokite ant augaliniu aliejumi patepto stalo.
Iš tešlos suformuokite nedidelę dešrelę ir padalykite į 15 dalių. Iš jų suformuokite gabalėlius, rankomis iškočiokite į 7-8 cm skersmens tortilijas.
Įdarui galite naudoti bulvių košę, sumaišytą su žolelėmis
.
Į kiekvieną plokštainį dėkite po šaukštą įdaro ir užspauskite jį tešlos viduje.
Sudėkite paplotėlius siūle į apačią ir lengvai prispauskite
.
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus taip, kad pusė paplotėlių būtų panardinta į jį.
Dėkite paplotėlius į įkaitusį aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Įdarą šiam pyragėliui galite pasigaminti, pavyzdžiui, iš bulvių košės, likusios nuo garnyro. Taip pagaminsite skanius bulvių paplotėlius.