Sekite mus Facebook'e!
Bulvių pyragai yra tradicinis namų virtuvės patiekalas, daugeliui pažįstamas nuo vaikystės. Paprastos sudėties, bet sotūs ir skanūs, jie nuo seno yra jaukumo ir svetingumo simbolis. Bulvių įdaras gali būti klasikinis – virtos bulvės su svogūnais arba papildytas grybais, žolelėmis ar prieskoniais.
Tokie pyragaičiai tinka ir kepti, ir kepti
.
Jie patiekiami prie pirmųjų patiekalų, pasiimami su savimi į kelionę arba siūlomi kaip savarankiškas užkandis. Dėl prieinamų ingredientų ir suprantamų kepimo technologijų pyragai su bulvėmis išlieka viena populiariausių kepimo namuose rūšių.
Sudedamosios dalys: – bulvės su spirgučiais, – bulvės, – bulvės, – bulvės, – bulvės, – bulvės, – bulvės, – bulvės, – bulvės:
- varškė 9-18 % – 250 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- grietinė – 100 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- sodos – 2,5 g;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- miltai – 250 g.
Pyragėlių su bulvėmis paruošimas:
Sumaišykite varškę su kiaušiniu, druska, cukrumi ir grietine, sumaišykite komponentus. Sumaišykite sodą ir miltus, persijokite mišinį į varškės mišinį, užminkykite tešlą
. Surinkite tešlą į gumulą, toliau minkykite ant miltais pabarstyto stalo. Minkykite tešlą, kol ji taps mažiau lipni
. Tešlą suvyniokite į celofaną, palikite šaldytuve 1 valandai. Tada tešlą formuokite ant augaliniu aliejumi patepto stalo.
Iš tešlos suformuokite nedidelę dešrelę ir padalykite į 15 dalių. Iš jų suformuokite gabalėlius, rankomis iškočiokite į 7-8 cm skersmens tortilijas.
Įdarui galite naudoti bulvių košę, sumaišytą su žolelėmis
.
Į kiekvieną plokštainį dėkite po šaukštą įdaro ir užspauskite jį tešlos viduje.
Sudėkite paplotėlius siūle į apačią ir lengvai prispauskite
.
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus taip, kad pusė paplotėlių būtų panardinta į jį.
Dėkite paplotėlius į įkaitusį aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Įdarą šiam pyragėliui galite pasigaminti, pavyzdžiui, iš bulvių košės, likusios nuo garnyro. Taip pagaminsite skanius bulvių paplotėlius.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
