Sekite mus Facebook'e!
Braškės yra vienos iš geriausiai parduodamų uogų visame pasaulyje. Yra daug įvairių braškių skonio produktų: jogurto, pieno, šokolado
. Japonai braškėms skiria ypatingą dėmesį.
Japonijoje braškės siejamos su pavasariu ir vasaros pradžia
.
Šiuo metų laiku jos ypač saldžios ir kvapnios. Japonijos ūkininkai naudoja įvairius braškių auginimo būdus, kad gautų kokybišką derlių. Jie taiko modernius metodus, pavyzdžiui, hidroponiką ir lašelinį drėkinimą, taip pat tradicinius metodus, pavyzdžiui, mulčiavimą ir organinių trąšų naudojimą.
Japonijoje taip pat kepami braškių pyragaičiai
.
Papasakosime, kaip galite išsikepti skanių braškių pyragaičių, kurie nesugestų.
Tešlos ingredientai:
- Pienas – 200 ml;
- mielės – 20 g;
- cukraus – 75 g;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- sviestas – 40 g;
- augalinis aliejus – 30 ml;
- druskos – ½ šaukštelio;
- miltai – 600 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- braškių – 500 g;
- cukraus – 75 g;
- krakmolo – 20 g.
Braškių pyragų paruošimas:
Braškių masę supjaustykite nedideliais griežinėliais, sumaišykite su puse viso cukraus kiekio. Likusį cukrų sumaišykite su krakmolu, palaukite, kol braškės pradės leisti sultis
. Braškių masę virkite, kol šiek tiek matysis virimas. Tada į braškes supilkite krakmolą ir cukrų, išmaišykite ir užvirinkite
. Braškių įdarą virkite minutę, tada išjunkite ugnį ir leiskite įdarui atvėsti. Tuo metu paruoškite tešlą – piene išmaišykite mieles su šaukštu cukraus ir pora šaukštų miltų.
Kol okra suaktyvėja, iš vieno kiaušinio išimkite trynį. Kiaušinius
supilkite
į atskirą indą, sumaišykite su vaniliniu ir klasikiniu cukrumi, druska, sviestu ir augaliniu aliejumi.
Supilkite į omaro masę, išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir išminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Minkykite
tešlą
ant stalo rankomis 10 minučių.
Įdėkite tešlą į celofaninį maišelį, išleiskite iš jo visą orą. Įdėkite tešlą į puodą su šiltu vandeniu – temperatūra 35 °C.
Palikite tešlą vandenyje 40 minučių.
Tada išimkite tešlą iš maišelio ir padalykite ją po 50 g.
Suktinukus
palikite po celofanu 10 minučių.
5 cm skersmens suktinukus iškočiokite į tortilijas. Į kiekvieną plokštainį įdėkite įdaro ir užsandarinkite vidų.
Sudėkite paplotėlius siūle į apačią ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Uždenkite paplotėlius celofanu ir palikite dar pusvalandžiui.
Kiaušinio trynį sumaišykite su vandeniu ir juo patepkite visų paplotėlių paviršių. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 18-20 minučių.
Rezultatas – sultingi pyragėliai su braškėmis. Dėl minkštos tešlos viduje esančių sveikų uogų gabalėlių šie pyragėliai yra labai sodraus braškių skonio.
