Sekite mus Facebook'e!
Šie purūs plokštainiai labiau panašūs į koldūnus arba pilnaverčius pyragus, kuriuos galite pasigaminti su įvairiais įdarais pagal savo skonį. Aš juos gaminu su klasikiniu vasaros įdaru iš kiaušinių ir žolelių.
Paruošti reikės šių ingredientų:
- kefyro, 200 ml;
- druskos ir sodos, po 0,5 šaukštelio;
- miltų, apie 350 g;
- augalinio aliejaus, 30 ml;
- virti kiaušiniai, 3 vnt;
- sūrio, 60 g;
- druskos, pipirų, žolelių.
Gaminimo procesas
Kiaušinius išvirti, atvėsinti, smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su ryšulėliu žaliųjų svogūnų, krapais ir petražolėmis, druska ir pipirais pagal skonį. Galima įdėti porą šaukštų lydyto sviesto ir tarkuoto sūrio.
Tešlai persijotus miltus sumaišykite su druska ir soda, supilkite augalinį aliejų ir kefyrą. Užminkykite vientisą, lygią ir minkštą tešlą. Uždenkite ją ir palikite 20 minučių.
Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite plonus sluoksnius. Įdarą paskirstykite lygiomis eilėmis, palikdami tarp jų tarpus. Uždenkite antruoju tešlos lakštu ir šakute pažymėkite paplotėlių ribas.
Apvaliomis formelėmis galite iš karto išpjauti apvalius paplotėlius ir užspausti kraštus.
Tokius paplotėlius kepkite dideliame kiekyje augalinio aliejaus.
Jie gaunasi tokie purūs, su oro burbuliukais, apetitą žadinantys ir sotūs, tikri keksiukai su įdaru.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
