Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pyragai pagal turkų virėjo receptą. Gaminu vasarą: kol virdulys užvirs, viskas bus paruošta.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šie purūs plokštainiai labiau panašūs į koldūnus arba pilnaverčius pyragus, kuriuos galite pasigaminti su įvairiais įdarais pagal savo skonį. Aš juos gaminu su klasikiniu vasaros įdaru iš kiaušinių ir žolelių.

Paruošti reikės šių ingredientų:

  • kefyro, 200 ml;
  • druskos ir sodos, po 0,5 šaukštelio;
  • miltų, apie 350 g;
  • augalinio aliejaus, 30 ml;
  • virti kiaušiniai, 3 vnt;
  • sūrio, 60 g;
  • druskos, pipirų, žolelių.

Gaminimo procesas

Kiaušinius išvirti, atvėsinti, smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su ryšulėliu žaliųjų svogūnų, krapais ir petražolėmis, druska ir pipirais pagal skonį. Galima įdėti porą šaukštų lydyto sviesto ir tarkuoto sūrio.

Пирожки по рецепту турецкого повара. Готовлю летом: пока чайник закипит, все будет готово

Tešlai persijotus miltus sumaišykite su druska ir soda, supilkite augalinį aliejų ir kefyrą. Užminkykite vientisą, lygią ir minkštą tešlą. Uždenkite ją ir palikite 20 minučių.

Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite plonus sluoksnius. Įdarą paskirstykite lygiomis eilėmis, palikdami tarp jų tarpus. Uždenkite antruoju tešlos lakštu ir šakute pažymėkite paplotėlių ribas.

Пирожки по рецепту турецкого повара. Готовлю летом: пока чайник закипит, все будет готово

Apvaliomis formelėmis galite iš karto išpjauti apvalius paplotėlius ir užspausti kraštus.

Rekomenduojame:  Minkšti kaip pūkas ir mažai kalorijų turintys skanūs orkaitės pyragai. Be miltų ir mielių

Пирожки по рецепту турецкого повара. Готовлю летом: пока чайник закипит, все будет готово

Tokius paplotėlius kepkite dideliame kiekyje augalinio aliejaus.

Пирожки по рецепту турецкого повара. Готовлю летом: пока чайник закипит, все будет готово

Jie gaunasi tokie purūs, su oro burbuliukais, apetitą žadinantys ir sotūs, tikri keksiukai su įdaru.

Пирожки по рецепту турецкого повара. Готовлю летом: пока чайник закипит, все будет готово

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *