Sekite mus Facebook'e!
Subtilus itališkas sūris ne visada yra geriausias kainos ir kokybės santykis. Be to, kokybė gali būti prasta. Jei neįsivaizduojate savo gyvenimo be šio sūrio, pasigaminkite jį patys. Jums prireiks minimalaus produktų rinkinio ir tik pusvalandžio laiko.
Paruoškite:
- Paruoškite 5 litrus pasterizuoto pieno;
- 1 valgomasis šaukštas citrinos rūgšties.
Pieną geriau imti ne ilgai laikytą ir ne itin pasterizuotą. Jį reikia supilti į puodą ir pašildyti iki 50 laipsnių. Kai tik temperatūra pasieks reikiamą ribą, nukelti puodą nuo ugnies ir palaipsniui įpilti citrinos rūgšties visą laiką maišant. Tuoj pat pastebėsite, kaip pienas rūgsta: susidaro tiršta masė ir išsiskiria išrūgos. Palikite pastovėti 10 minučių, tada pieną surinkite ir išspauskite skysčio perteklių. Supilkite jį į sietelį ir pradėkite minkyti kaip tešlą. Kuo ilgiau minkysite ir trauksite, tuo elastingesnis bus sūris.

Išrūgas pašildykite iki 80 laipsnių temperatūros. Panardinkite į jas sūrio gabalėlį. Apsaugokite rankas pirštinėmis ir vėl pradėkite minkyti: traukite, lankstykite. Laikui bėgant pastebėsite, kad masė tampa elastinga, blizganti, tampri.
Paruoštą sūrio masę padalykite į nedidelius rutuliukus, įmeskite juos į šaltą vandenį, kad sutvirtėtų jų forma.
Štai taip paprasta iš dviejų komponentų gauti naminę mocarelą – natūralų sūrį. Jokių priedų, priemaišų. Jei norite neįprasto skonio – į išrūgas įberkite druskos, prieskonių.
Ilgalaikiam laikymui pasigaminkite druskos tirpalą. Jame sūris gali išlikti šviežias kelias dienas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
