Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai gaminami daugelyje pasaulio šalių. Paprastai kiekviena tauta sausainius gardina savaip, todėl jie išsiskiria iš kitų kepinių.
Vokiški
sausainiai
būna įvairių formų ir pavidalų, priklausomai nuo regiono ir tradicijų. Pavyzdžiui, štrudelis – tai sluoksniuotas sausainis, įdarytas obuoliais, vyšniomis ar kitais vaisiais. Brezel – tai pratisai, kurie paprastai apibarstomi rupia druska. Jie gali būti įvairių dydžių ir formų. O Weihnachtsmännchen – tai mažų žmogeliukų formos kalėdiniai sausainiai. Jie dažnai puošiami glajumi ir šokoladu.
Pasigaminkime paprastų pūstų vokiškų sausainių patys.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 6 šaukštai;
- vanilinio cukraus – šaukštelis;
- kefyro – 200 ml;
- augalinis aliejus – 120 ml;
- miltai – 500 g;
- raugas – 10 g.
Vokiškų sausainių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir lengvai suplakite plaktuvu. Į kiaušinių masę suberkite klasikinį cukrų (4 valg. š.) ir vanilinį cukrų, kefyrą ir augalinį aliejų, išmaišykite
. Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite minkštą ir elastingą tešlą
.
Ant stalo iškočiokite maždaug cm storio tešlos lakštą
. Tešlos lakštą apibarstykite cukrumi ir ištepkite juo visą paviršių. Padalykite tešlą į 2 x 2 cm dydžio kubelius.

Kiekvieną tešlos kubelį sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Rezultatas – gauname gardžius saldžius vokiškus sausainius. Jį galima patiekti prie arbatos vietoj pirktinių saldžių sausainių.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
