Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pūsti vokiški sausainiai: kepimas per 15 minučių. Paprastas ir skanus receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sausainiai gaminami daugelyje pasaulio šalių. Paprastai kiekviena tauta sausainius gardina savaip, todėl jie išsiskiria iš kitų kepinių.

Vokiški

sausainiai

būna įvairių formų ir pavidalų, priklausomai nuo regiono ir tradicijų. Pavyzdžiui, štrudelis – tai sluoksniuotas sausainis, įdarytas obuoliais, vyšniomis ar kitais vaisiais. Brezel – tai pratisai, kurie paprastai apibarstomi rupia druska. Jie gali būti įvairių dydžių ir formų. O Weihnachtsmännchen – tai mažų žmogeliukų formos kalėdiniai sausainiai. Jie dažnai puošiami glajumi ir šokoladu.

Pasigaminkime paprastų pūstų vokiškų sausainių patys.

Ingredientai: 1:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 6 šaukštai;
  • vanilinio cukraus – šaukštelis;
  • kefyro – 200 ml;
  • augalinis aliejus – 120 ml;
  • miltai – 500 g;
  • raugas – 10 g.

Vokiškų sausainių paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir lengvai suplakite plaktuvu. Į kiaušinių masę suberkite klasikinį cukrų (4 valg. š.) ir vanilinį cukrų, kefyrą ir augalinį aliejų, išmaišykite

. Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite minkštą ir elastingą tešlą

Rekomenduojame:  Smaragdinės salotos. Tai buvo vienintelis mano svečių užkandis: paruoškite jį su atsarga iš karto.

.

Ant stalo iškočiokite maždaug cm storio tešlos lakštą

. Tešlos lakštą apibarstykite cukrumi ir ištepkite juo visą paviršių. Padalykite tešlą į 2 x 2 cm dydžio kubelius.

Пышное немецкое печенье: выпечка за 15 минут. Простой и вкусный рецепт
Nuotrauka: www.youtube.com

Kiekvieną tešlos kubelį sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Пышное немецкое печенье: выпечка за 15 минут. Простой и вкусный рецепт
Nuotrauka: www.youtube.com

Rezultatas – gauname gardžius saldžius vokiškus sausainius. Jį galima patiekti prie arbatos vietoj pirktinių saldžių sausainių.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *