Sekite mus Facebook'e!
Tikrai, tie, kurie gyveno SSRS, prisimena, kokie skanūs mokyklos valgykloje buvo raudoni, purūs paplotėliai už 4 kapeikas!
Subtilus, plonas, traškus plutelė, o viduje – erdvi, gardi tešla, kuri tiesiog tirpo burnoje.
Siūlome to paties receptą, tik su grietine.

Šio recepto ingredientai yra labai įprasti.
Žiūrėk čia.
Sudedamosios dalys:
- pienas (arba išrūgų) – 1 stiklinė
- vištienos kiaušinis – 1 vnt.
- sausos mielės – 1 arb. šaukštelis.
- druska – 1 arbatinis šaukštelis be skaidrės
- cukrus — 1 valgomasis šaukštas.
- augalinis aliejus – 2 šaukštai.
- miltai – apie 2,5–3 puodeliai
Paruošimas:
1. Pieną pašildykite iki maždaug 37*C (šiek tiek šilčiau nei jūsų delnas).
2. Pridėti prie jo:
- mielės
- cukrus
- išmaišykite ir palikite 5 minutėms – šio laiko pakanka mielėms suaktyvėti
3. Minkykite tešlą. Norėdami tai padaryti, į pakilusias mieles įmaišykite:
- augalinis aliejus, išmaišykite
- druskos, išmaišykite.
4. Supilkite šį mišinį į 2,5 puodelio persijotų miltų ir minkykite tešlą, įberdami daugiau miltų, bet berkite tiek, kad gautųsi minkšta, klampi , elastinga, vienalytė tešla.
3. Uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu ir palikite pakilti – turėtų pakilti maždaug per 30 minučių. Suspauskite ir leiskite pakilti antrą kartą.
4. Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus, padalinkite ją į gabalėlius, suformuokite rutuliukus ir iškočiokite 0,5–0,7 mm storio paplotėlius. Kiekvieno paplotėlio skersmuo turėtų būti lygus jūsų keptuvės skersmeniui (šiek tiek mažesnis). Man 24 cm keptuvei išėjo 5 paplotėliai.
5. Tada tiesiog apkepkite spurgas keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.

6. Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
7. Spurgas sudėkite į lėkštę ir nedelsdami, kol jos karštos, patepkite jas grietine ir, jei norite, pabarstykite cukrumi. Sudėkite spurgas vieną ant kitos, pakartodami tepimą grietine.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
