Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pusryčių idėja: grietinės spurgos keptuvėje, kaip sovietinės mokyklos valgykloje

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tikrai, tie, kurie gyveno SSRS, prisimena, kokie skanūs mokyklos valgykloje buvo raudoni, purūs paplotėliai už 4 kapeikas!

Subtilus, plonas, traškus plutelė, o viduje – erdvi, gardi tešla, kuri tiesiog tirpo burnoje.

Siūlome to paties receptą, tik su grietine.

Šio recepto ingredientai yra labai įprasti.

Žiūrėk čia.

Sudedamosios dalys:

  • pienas (arba išrūgų) – 1 stiklinė
  • vištienos kiaušinis – 1 vnt.
  • sausos mielės – 1 arb. šaukštelis.
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis be skaidrės
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai.
  • miltai – apie 2,5–3 puodeliai

Paruošimas:

1. Pieną pašildykite iki maždaug 37*C (šiek tiek šilčiau nei jūsų delnas).

2. Pridėti prie jo:

  • mielės
  • cukrus
  • išmaišykite ir palikite 5 minutėms – šio laiko pakanka mielėms suaktyvėti

3. Minkykite tešlą. Norėdami tai padaryti, į pakilusias mieles įmaišykite:

  • augalinis aliejus, išmaišykite
  • druskos, išmaišykite.

4. Supilkite šį mišinį į 2,5 puodelio persijotų miltų ir minkykite tešlą, įberdami daugiau miltų, bet berkite tiek, kad gautųsi  minkšta, klampi , elastinga, vienalytė tešla.

Rekomenduojame:  Neįprastos salotos "Amazon". Visiems patinka ant šventinio stalo

3. Uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu ir palikite pakilti – turėtų pakilti maždaug per 30 minučių. Suspauskite ir leiskite pakilti antrą kartą.

4. Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus, padalinkite ją į gabalėlius, suformuokite rutuliukus ir iškočiokite 0,5–0,7 mm storio paplotėlius. Kiekvieno paplotėlio skersmuo turėtų būti lygus jūsų keptuvės skersmeniui (šiek tiek mažesnis). Man 24 cm keptuvei išėjo 5 paplotėliai.

5. Tada tiesiog apkepkite spurgas keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.

6. Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

7. Spurgas sudėkite į lėkštę ir nedelsdami, kol jos karštos, patepkite jas grietine ir, jei norite, pabarstykite cukrumi. Sudėkite spurgas vieną ant kitos, pakartodami tepimą grietine.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.