Sekite mus Facebook'e!
Pirmą kartą chačapuri paminėtas viduramžiais. Tuo metu chačapuri buvo gaminamas kalnų kaimuose iš paprasčiausių ingredientų: miltų, vandens, druskos ir, žinoma, sūrio
. Chačapuri greitai tapo populiariu patiekalu, patiekiamu pusryčiams, pietums ir vakarienei. Jie buvo sotūs ir skanūs, be to, juos buvo lengva transportuoti. Dėl to jie buvo idealus piemenų ir keliautojų pasirinkimas.
Laikui bėgant chačapuri receptas keitėsi ir tobulėjo. Skirtinguose Gruzijos regionuose atsirado unikalių chačapuri rūšių.
Išsikepkime tinginių chačapuri namuose.
Ingredientai: 1:
- Lavašas – 6 apskritimai ir 1 didelis lakštas;
- Mocarelos – 150 g;
- Suluguni – 150 g;
- Sviestas – 80 g;
- Itališkos žolelės – 1,5 šaukštelio;
- Žaliųjų svogūnų – 100 g;
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Tinginio chačapurio paruošimas:
Ištepkite keptuvę augaliniu aliejumi, ant dugno išdėliokite didelį pitos lakštą.
Mocarelą
ir
suluguni sutarkuokite stambia tarka, smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus
.
Pitos paviršių apibarstykite ⅙ dalimi sūrio ir svogūnų, pabarstykite itališkomis žolelėmis.
Uždenkite įdarą apvalia pita, aptepkite ją sviestu.
Panašiai išdėliokite kiekvieną pitos sluoksnį. Kai visi sluoksniai bus sudėti ant keptuvės, užlenkite didžiosios pitos kraštus.
Kepkite chačapuri po dangčiu keptuvėje 7-10 minučių ant vidutinės ugnies. Tada plokščia lėkšte apverskite khachapuri į kitą pusę.
Kepkite chačapuri po dangčiu dar 3 minutes ant silpnos ugnies.
Gausite traškius, sūrius naminius chačapuri. Šis patiekalas jūsų šeimai pakeis klasikinį receptą.
