Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pusė puodelio kefyro ir truputis kopūsto. Pamirštas kaimo receptas!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jeigu ieškote lengvo, tačiau labai skanaus patiekalo, šie kopūstų blynai tikrai patenkins jūsų lūkesčius. Pusė puodelio kefyro, šiek tiek smulkinto kopūsto ir keli paprasti ingredientai – ir jau turite nepakartojamą, aromatingą bei gardų „gomovo“ patiekalą. Šis receptas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei, todėl yra universalus ir itin praktiškas kasdieniam maisto ruošimui.

Man labai patinka šie kopūstų blynai. Jie ne tik sotūs ir maistingi, bet ir labai lengvai pagaminami. Be to, jie sukelia nostalgiškus prisiminimus – mano močiutė dažnai gamindavo juos, kai buvau vaikas, ir šiandien nusprendžiau pagaminti juos savo šeimai. Rezultatas – traškūs išorėje, minkšti viduje blyneliai, kurių kvapas pripildo visą virtuvę.

Šio patiekalo paruošimas užtrunka tik keletą minučių, o ingredientai yra labai paprasti ir lengvai prieinami. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko skanaus, bet tuo pačiu paprasto. Blynai puikiai dera tiek su šviežiais priedais, tokiais kaip grietinė ar žalumynai, tiek vieni kaip pagrindinis patiekalas.

Rekomenduojame:  Dvi draugovės Naujųjų metų išvakarių šventinės salotos. Tik 2 pagrindiniai ingredientai

Ingredientai:

  • Kopūstai – 200 g (smulkiai pjaustyti arba tarkuoti)
  • Kefyras – 160 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Miltai – apie 3 šaukštai
  • Druska – 0,5 šaukštelio
  • Soda – 0,5 šaukštelio
  • Pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Kopūstus smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite.
  2. Į dubenį įpilkite kefyro, suberkite miltus, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
  3. Į tešlą įdėkite kopūstus, druską, pipirus bei šiek tiek sodos ir dar kartą gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
  5. Patiekite karštus, galite papildyti grietine, žalumynais ar mėgstamu padažu.

Išsamų patiekalo paruošimo procesą galite pamatyti žemiau esančiame vaizdo įraše, kuriame demonstruojamas kiekvienas žingsnis.

Skanaus! Leiskite šiems gardiems blyneliais papuošti jūsų stalą ir sugrąžinti vaikystės prisiminimus.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.