Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Purus sausainis be raugo. Nesupučia, visada būna aukštas ir orus.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Biskvitas yra vienas populiariausių ir universaliausių kepinių, kurio istorija siekia kelis šimtmečius.

Biskvito pavadinimas

kilęs

iš lotyniško žodžio bis coctus, kuris reiškia „du kartus iškeptas”

.

Iš pradžių

biskvitas

buvo sausa

ir

kieta

duona, kuri prieš

konservuojant

buvo kepama du kartus.

Viduramžiais kepėjai ėmė eksperimentuoti su receptais, dėdami kiaušinių, cukraus ir pieno, kad kepiniai būtų minkštesni ir skanesni

.

Italijoje atsirado pirmieji erdvūs sausainiai, panašūs į šiuolaikinius.

Dabar sausainiai tapo švelnūs ir minkšti, jie naudojami įvairiuose desertuose. Papasakosime, kaip paruošti purų sausainį.

Ingredientai: 1:

  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • Cukrus – 150 g;
  • miltai – 150 g;
  • Druska – žiupsnelis.

Biskvito paruošimas:

Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Baltymus pasūdykite ir išplakite mikseriu, palaipsniui supilkite cukrų. Mišinį plakite apie 4 minutes, kol pasidarys puri balta masė

. Į masę po vieną įmaišykite trynius ir toliau plakite. Turėtumėte gauti masę su matomais plaktuvo pėdsakais, kurie trunka 1 s.

Į kiaušinių masę supilkite miltus ir užminkykite tešlą. 20 cm skersmens formą išklokite kepimo pergamentu ir įdėkite į ją tešlą.

Rekomenduojame:  Geriausias mėsos padažo receptas: patiekalas bus kaip iš restorano

Пышный бисквит без добавления разрыхлителя. Не опадает, всегда получается высокий и воздушный

Kepkite biskvitą 160 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.

Пышный бисквит без добавления разрыхлителя. Не опадает, всегда получается высокий и воздушный

Biskvito paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu, jis iš tešlos turi išlįsti sausas. Iš minimalaus produktų kiekio gausite skanų kvepiantį sausainį.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *