Sekite mus Facebook'e!
Obuolių paplotėliai yra kulinarinis namų ir tradicijų įsikūnijimas. Šie maži, aukso spalvos pyragėliai iš tešlos su obuoliais kepami tol, kol išorėje susidaro skani plutelė, o viduje išlieka minkšti
. Švelni obuolių rūgštelė, suderinta su tešlos saldumu, sukuria harmoningą ansamblį, todėl jie tinka bet kuriuo metu. Jie gali būti puiki dienos pradžia – sotūs pusryčiai, vidudienio užkandis ar net lengvas desertas po vakarienės. Juos ypač mėgsta vaikai, kuriems jie yra kažkas tarpinio tarp pyragų ir saldžių blynų.
Obuoliai, naudojami tešloje, atlieka pagrindinį vaidmenį kuriant unikalų skonį ir tekstūrą. Kepant jie išskiria sultis, kurios įsigeria į tešlą, todėl apkepai tampa ypač švelnūs ir sultingi.
Sudedamosios dalys:
- Kefyras – 500 ml;
- Druskos – žiupsnelis;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Miltai – 350 g;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Obuoliai – 3 vnt;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Augalinis aliejus – 3 valg;
- Kiaušinio trynys – 1 vnt.
Obuolių paplotėlių paruošimas:
Sumaišykite trynį su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite kefyrą į mišinį.
Kai tik kefyras sureaguos, persijokite į jį miltus
.
Kruopščiai išmaišykite miltus ir kefyrą iki vientisos tešlos
. Nulupkite obuolius, sutarkuokite juos stambia tarka. Sudėkite obuolius į tešlą, išmaišykite, palaipsniui suberkite likusius miltus. Užminkykite
tirštą, šiek tiek lipnią tešlą
.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, tešlą perkelkite į konditerinį maišelį
. Į keptuvę suberkite nedidelius paplotėlius, apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Kepdami antrąją pusę, uždengkite kepsnelius dangčiu, kepkite 2-3 minutes.
Dėkite bulvytes ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Obuolių paplotėliai yra kvapnūs ir minkšti.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
