Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Purūs obuolių paplotėliai, kurie niekada nenusėda – tai patikrinta per daugelį metų. Senelės receptas be mielių

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Obuolių paplotėliai yra kulinarinis namų ir tradicijų įsikūnijimas. Šie maži, aukso spalvos pyragėliai iš tešlos su obuoliais kepami tol, kol išorėje susidaro skani plutelė, o viduje išlieka minkšti

. Švelni obuolių rūgštelė, suderinta su tešlos saldumu, sukuria harmoningą ansamblį, todėl jie tinka bet kuriuo metu. Jie gali būti puiki dienos pradžia – sotūs pusryčiai, vidudienio užkandis ar net lengvas desertas po vakarienės. Juos ypač mėgsta vaikai, kuriems jie yra kažkas tarpinio tarp pyragų ir saldžių blynų.

Obuoliai, naudojami tešloje, atlieka pagrindinį vaidmenį kuriant unikalų skonį ir tekstūrą. Kepant jie išskiria sultis, kurios įsigeria į tešlą, todėl apkepai tampa ypač švelnūs ir sultingi.

Sudedamosios dalys:

  • Kefyras – 500 ml;
  • Druskos – žiupsnelis;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Miltai – 350 g;
  • Soda – 1 šaukštelis;
  • Obuoliai – 3 vnt;
  • Vanilinis cukrus – 10 g;
  • Augalinis aliejus – 3 valg;
  • Kiaušinio trynys – 1 vnt.

Obuolių paplotėlių paruošimas:

Sumaišykite trynį su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite kefyrą į mišinį.

Rekomenduojame:  Tešlos nebekočiokite, tiesiog padarykite ją taip. Greita naminė sriuba be tešlos

Kai tik kefyras sureaguos, persijokite į jį miltus

.

Kruopščiai išmaišykite miltus ir kefyrą iki vientisos tešlos

. Nulupkite obuolius, sutarkuokite juos stambia tarka. Sudėkite obuolius į tešlą, išmaišykite, palaipsniui suberkite likusius miltus. Užminkykite

tirštą, šiek tiek lipnią tešlą

.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, tešlą perkelkite į konditerinį maišelį

. Į keptuvę suberkite nedidelius paplotėlius, apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.

Пушистые яблочные оладьи, которые никогда не оседают — проверено годами. Бабушкин рецепт без дрожжей

Kepdami antrąją pusę, uždengkite kepsnelius dangčiu, kepkite 2-3 minutes.

Пушистые яблочные оладьи, которые никогда не оседают — проверено годами. Бабушкин рецепт без дрожжей

Dėkite bulvytes ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Obuolių paplotėliai yra kvapnūs ir minkšti.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *