Sekite mus Facebook'e!
Šis originalus purus medaus pyragas su grietine ir riešutais pradžiugins jus ir jūsų artimuosius savo skoniu ir aromatu. Jums reikės nedaug produktų, bet gausite vertą desertą šventiniam renginiui.
Sudedamosios dalys:
Tešla:
- kiaušiniai – 3 vnt.;
- cukrus – 0,5 puodelio;
- skystas medus – pusė stiklinės;
- krakmolas – 2 šaukštai;
- druska – pusė arbatinio šaukštelio;
- soda – 1 arbatinis šaukštelis;
- miltai – 1 puodelis.
Kremas:
- grietinė – 250 gramų;
- graikiniai riešutai – 60 gramų;
- cukrus – pagal skonį;
- vanilinas – 10 gramų (nebūtina).
Purus medaus pyragas su grietine ir riešutais. Žingsnis po žingsnio receptas
- Paruoškite tešlą. Norėdami tai padaryti, paimkite mikserį ir išplakite kiaušinius su cukrumi, kol gausite stabilias putas. Įdėkite medaus, tada druskos ir vėl išplakite.
- Sumaišykite miltus, suberkite krakmolą ir sodą. Gautą mišinį supilkite į kiaušinių-medaus mišinį ir išmaišykite mentele. Gausite skystą tešlą.
- Paimkite kepimo skardą, ištepkite ją sviestu, lengvai pabarstykite miltais ir supilkite tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite tešlą 35–40 minučių. Norėdami patikrinti, ar pyragas iškepęs, į jį įsmeikite dantų krapštuką (jei ant pagaliuko yra tešlos, iškepkite pyragėlius). Kai pyragas iškeps, išimkite jį ir palikite atvėsti.
- Kremui paruošti grietinę sumaišykite su cukrumi ir išplakite mikseriu. Įberkite tiek cukraus, kiek norite. Tada smulkiai supjaustykite graikinius riešutus ir suberkite į kremą, taip pat galite įdėti 10 gramų vanilino (nebūtina). Kremas turi būti šiek tiek skystesnis, kad gerai sugertų pyragą.
- Perpjaukite pyragą per pusę ir gerai aptepkite kremu. Viršų ir šonus galite pabarstyti pyrago trupiniais ir užpilti ištirpintu šokoladu.
Pyragas gerai įsigers per kelias valandas. Medaus pyragas paruoštas!
