Sekite mus Facebook'e!
Labai minkšti, elastingi ir purūs pyragėliai, kurių būdavo galima įsigyti kiekviename bufete ir valgykloje.
Jiems paruošti reikės šių ingredientų:
- šilto vandens, 2 puodeliai;
- druskos, 1 šaukštelis;
- mielių, 30 g;
- cukraus, 2 šaukšteliai;
- augalinis aliejus, 5 šaukštai;
- kiaušinis, 1 vnt;
- miltai, 4 puodeliai.
Paruošimo procesas
Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad pradėtų putoti.
Įberkite druskos, supilkite augalinį aliejų ir įmuškite kiaušinį, išmaišykite.
Išsijokite miltus ir dalimis įberkite juos į masę, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą
.
Jei miltų nepakanka, masė per lipni, galite šiek tiek įpilti, bet neužtepkite tešlos, ji nepakils ir gerai neiškeps.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 val.
Įdarą gaminkite pagal savo skonį, aš ėmiau bulvių ir grybų, o jūs – pagal savo skonį.
Formuokite paplotėlius su įdaru, kepkite iš abiejų pusių augaliniame aliejuje
.

Priklausomai nuo įdaro, tokius kvapnius, labai minkštus ir orus paplotėlius patiekite su grietine, lydytu sviestu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


