Sekite mus Facebook'e!
Blynai – skanus patiekalas, daugeliui žmonių primenantis keliones į kaimą pas močiutę. Ir suaugusieji neatsisakys tokio kulinarinio šedevro. Dėl kai kurių gudrybių ir paslapčių, taip pat tinkamai parinktų ingredientų per kelias minutes galite iškepti purius ir sotus blynus
. Šis paprastas receptas padės jums gauti patiekalą, kuris patiks ir jums, ir vaikams. O rezultatas pradžiugins kiekvieną – ir paprastą paprastą žmogų, ir virėją mėgėją!
Pūstų obuolių paplotėlių ingredientai:
- Kefyras – 250 ml;
- miltų – 240 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- sodos – ½ šaukštelio;
- obuolių – 100 g.
Plikytų paplotėlių su obuoliais paruošimas:
Į puodelį įmuškite 1 kiaušinį, įberkite druskos, cukraus. Išmaišykite plaktuvu. Į kitą puodelį supilkite šiek tiek karšto kefyro, supilkite į pirmąjį mišinį ir įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio geriamosios sodos. Po pusės minutės pradėkite ruošti tešlą
. 1 puodelį miltų persijokite ir suberkite į ingredientų mišinį. Tada išmaišykite iki vientisos konsistencijos, kad neliktų gumuliukų. Obuolį sutarkuokite smulkia tarka ir pridėkite prie ingredientų. Palikite tešlą pastovėti 15-20 minučių. Po to kepkite paplotėlius.
Jos išeis purios ir skanios. Štai ir viskas, galite jais mėgautis.
Varškės paplotėlių ingredientai:
- Miltai – 1,5 valg;
- kefyro – 250 g;
- varškės – 200 g;
- cukraus – 3 valg;
- sodos – 1 valgomasis šaukštelis;
- druskos – ½ šaukštelio;
- kiaušinis – 1 vnt.
Varškės paplotėlių paruošimas:
Į dubenį įdėkite 1 puodelį varškės. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus. Ingredientus sumaišykite šakute
. Į mišinį supilkite šiltą kefyrą ir išmaišykite. Įberkite kepimo sodos. Po reakcijos supilkite vieną puodelį miltų ir vėl išmaišykite. Turėtumėte gauti tirštos konsistencijos masę. Jei norite, įmaišykite vanilino arba citrinos žievelės. Palikite tešlą 20-30 minučių, po to iškepkite paplotėlius.
Apkepkite jas iš abiejų pusių.
Jas galima patiekti su grietine, uogiene arba kondensuotu pienu.
