Sekite mus Facebook'e!
Keksiukai – tai nedideli keksiukai, kurie paprastai ruošiami su įvairiais įdarais ir priedais. Jie populiarūs daugelyje pasaulio šalių ir turi turtingą istoriją, siekiančią senovės laikus
. Tiksli keksiukų kilmė nežinoma, tačiau apie juos yra keletas teorijų. Viena iš jų teigia, kad keksiukai buvo išrasti Anglijoje, kur jie iš pradžių buvo mažos bandelės, pagamintos iš tešlos likučių. Kita teorija teigia, kad keksiukai atkeliavo iš Prancūzijos, kur jie buvo vadinami „moufflet”, o tai reiškia minkšta duona. Bet kokiu atveju keksiukai greitai paplito po visą pasaulį ir tapo populiariu desertu
. kepkime naminius keksiukus su šokoladu:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 150 g;
- vanilinas – 10 g;
- pieno – 200 ml;
- augalinis aliejus – 120 g;
- kakava – 40 g;
- rauginimo medžiaga – 10 g;
- miltai – 250 g;
- šokoladas – 50 g.
Šokoladinių keksiukų paruošimas:
Išplakite kiaušinius mikseriu, palaipsniui suberkite cukrų, vaniliną, augalinį aliejų ir pieną. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą persijokite į atskirą dubenį ir sumaišykite
. Birius ingredientus supilkite į kiaušinių masę ir išmaišykite iki vientisos masės. Susmulkinkite šokoladą, įmaišykite jį į tešlą
. Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles po ½ dalį.
Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Gausite šokoladinius klasikinius keksiukus. Puikus desertas arbatos vakarėliui.
