Sekite mus Facebook'e!
Marinuoti pomidorai yra vienas paprasčiausių, bet kartu nepaprastai aromatingų ir skanių vasaros patiekalų. Tai greitas užkandis, kuriame dera šviežių pomidorų sultingumas ir prieskonių sodrumas, tačiau nereikalaujantis ilgo rauginimo ar sudėtingo konservavimo. Užtenka kelių valandų ar poros dienų, kad paprasti pomidorai virstų delikatesu, kuriam būdingas pikantiškas skonis
. Vienas iš pagrindinių mažai sūdytų pomidorų privalumų – paruošimo greitis. Priklausomai nuo recepto, jie gali būti paruošti jau po 5-6 valandų, o kitą dieną įgauna ryškesnį skonį. Tai puikus sprendimas, kai norite patiekti ką nors naminio, sezoninio ir neįprasto, negaišdami daug laiko.
Sudedamosios dalys: 1:
- Pomidorai – 700 g;
- paprikos – 1 vnt;
- česnakas – 3 skiltelės;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 2 šaukšteliai;
- Augalinis aliejus – 4 šaukštai;
- Paprikos – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – pagal skonį.
Mažai sūdytų pomidorų paruošimas:
Supjaustykite paprikas nedideliais gabalėliais, sumaišykite su česnaku ir susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės. Pomidorus supjaustykite nedideliais griežinėliais, sumaišykite su paprikų mišiniu ir druska bei cukrumi
. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, suberkite papriką ir maltus juoduosius pipirus, išmaišykite. Sudėkite mišinį į indą, uždenkite dangčiu ir palikite šaldytuve porai valandų.
Gausite gardžius kvapnius mažai sūdytus pomidorus. Tai geras receptas greitam užkandžiui prie bet kokio garnyro ir pagrindinio patiekalo.
