Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Puikus pyragas prie arbatos. Vienos sausainiai arba tarkuotas pyragas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragas – vienas iš senų, klasikinių receptų, kurį kiekviena šeimininkė gamina su mėgstamu įdaru. Aš jį gaminu su obuoliais ir citrina, kai kas mėgsta su persikais ir abrikosų uogiene. Gaminimo procesas labai paprastas, bet rezultatas visada būna tobulas.

Ruošiant reikės šių ingredientų:

  • kiaušinių, 2 vnt;
  • cukraus, 80 g;
  • sviesto, 150 g;
  • žiupsnelio druskos;
  • pieno arba vandens, 50 ml;
  • raugas, 1 šaukštelis.

Įdarui paruošti reikia:

  • 2 – 3 citrinų ir obuolių;
  • kukurūzų krakmolo, 30 g;
  • cukraus, 170 g arba pagal skonį.

Gaminimo procesas

Miltai persijojami ir sumaišomi su druska ir cukrumi, vanile pagal skonį, šalto sviesto gabalėliais.

Rankomis sumalami į trupinius

. Įdedami kiaušiniai ir pienas, užminkoma tešla

.

Jei nėra pieno, galima įpilti šalto vandens arba grietinės.

Patarimas: tešlos ilgai neminkykite, kitaip ji nebus skani.

Padalykite į 2 dalis ir vieną dalį įdėkite į maišelį šaldiklyje.

Antrąją dalį paskleiskite ant pergamento formoje

.

Jei norite, padarykite šonus.

Идеальная выпечка к чаю. Венское печенье или тертый пирог

Įdarui vietoj citrinų galite naudoti bet kokius kitus jums patinkančius citrusinius vaisius

Rekomenduojame:  Kvasas kaip iš sovietinės geltonos statinės: tas visų laikų mėgstamiausias receptas

. Sutarkuokite citrinų žievelę ir nulupkite baltą žievelę

. Supjaustykite

citriną

gabaliukais ir išimkite kauliukus

.

Sumaišykite žievelę ir citrinos tyrę, tarkuotus obuolius ir sudėkite ant

viryklės. Supilkite cukrų ir krakmolą, užvirinkite ir nuolat maišydami virkite minutę, kol sutirštės.

Идеальная выпечка к чаю. Венское печенье или тертый пирог

Jei citrinos nėra sultingos, įpilkite šiek tiek vandens, o grožiui – žiupsnelį ciberžolės.

Įtrinkite truputį tešlos ant to, kas yra formoje.

Идеальная выпечка к чаю. Венское печенье или тертый пирог

Ant tešlos dėkite atvėsusį įdarą, užtepkite likusią tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių, kol paruduos.

Идеальная выпечка к чаю. Венское печенье или тертый пирог

Paragaukite įdaro saldumo, kad nebūtų rūgštus. Kad būtų tirštesnis, galite įpilti daugiau krakmolo, sumaišyto su vandeniu.

Идеальная выпечка к чаю. Венское печенье или тертый пирог

Atvėsinkite pyragą formoje, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Nuotraukos ir originalaus recepto autorius youtube.com kanalas: Cooking with Tanya 2.0

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *