Sekite mus Facebook'e!
Napoleono tortas – vienas populiariausių tortų visame pasaulyje. Jo gaminimas siejamas su Prancūzija. Daugelis žmonių mano, kad šio pyrago receptas tiesiogiai susijęs su prancūzų karvedžiu Napoleonu Bonapartu. Tačiau šios prielaidos negalima vadinti teisinga. Iš tikrųjų tortą iš tiesų sukūrė Napoleonas, tačiau tai yra konditerio vardas. Pavadinimas neturi nieko bendra su vadu
. Anksčiau Napoleono tortas buvo kuriamas tik klasikiniu pavidalu. Dabar „Napoleonas” gali būti visiškai kitoks, turėti kelių rūšių kremą. Yra, pavyzdžiui, šokoladinis Napoleonas ir medaus Napoleonas
. Paruoškime greitai klasikinį Napoleoną namuose.
Napoleono torto ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – 130 g;
- kukurūzų krakmolas – 30 g;
- Šiltas pienas – 500 ml;
- Vanilinis cukrus – 15 g;
- Sluoksniuotos tešlos be mielių – 500 g;
- Mascarpone – 250 g;
- Sviestas – 150 g;
- Cukraus pudra – 1 valgomasis šaukštas.
Napoleono pyrago paruošimas:
Į puodą įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, krakmolą, gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį supilkite šiltą pieną, tada pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite, kol sutirštės
. Mišinį nuolat maišykite, supilkite į jį vanilinį cukrų. Sutirštėjusį kremą supilkite į atskirą indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Galite supilti grietinėlę į dubenį ir pastatyti dubenį į šaltą vandenį, kad grietinėlė būtų paviršiuje. Taip grietinėlė atvės greičiau.
Stalą pabarstykite miltais ir padalykite į nedideles 5-6 cm pločio juosteles. Tada padalykite tešlą į 2×2 cm kvadratėlius ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Kepkite kvadratėlius 220 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Tuo metu į grietinėlę sudėkite maskarponę, išplakite mikseriu iki vientisos masės.
¼
paruoštų kvadratėlių atidėkite pabarstymui. Tešlos žiedą uždenkite pergamentu ir atskirame dubenyje sumaišykite padus su grietinėle.
Į tešlos žiedą sudėkite pagalvėles su kremu ir sutankinkite jas mentele
. 2-3 val. palikite tortą šaldytuve po maistine plėvele. Likusias pagalvėles susmulkinkite į trupinius ir sumaišykite su cukrumi.
Gautą tortą apibarstykite paruoštais trupiniais, prieš tai nuimkite tešlos žiedą ir plėvelę.
Gausite puikų „Napoleono” pyragą nekepdami plutos.
Šis receptas tinka žmonėms, kurie nemėgsta ilgai vargti su pyragais.
