Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Puikus bet kokios puotos priedas. Mūsų firminis „šventinio“ silkės užkandžio receptas.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Silkė žmonijos nuo seno buvo laikoma gana keista žuvimi. Iš pradžių ją vartojo tik žemesniosios klasės ir katalikų vienuoliai. Žuvis turėjo savitą kartų skonį ir stiprią dvoką.

Jie nemokėjo tinkamai išvirti ar net išfiletuoti silkės. Todėl buvo išsaugotos tos dalys, kurios suteikdavo jai nemalonų skonį.

Maždaug XV amžiuje įvyko šios rūšies žuvų revoliucija.

Pirmiausia jie išmoko sūdyti silkę, kuri pakeitė jūros gėrybių skonį ir prailgino jų galiojimo laiką. Vėliau jie pradėjo pjauti pelekus ir šalinti vidurius, o tai taip pat paveikė skonį.

Silkė pripažinimą pelnė tik XX amžiuje. Šiandien ši jūros gėrybė naudojama įvairiuose patiekaluose.

Silkių užkandžio ingredientai:

  • duona – 3 riekelės;
  • petražolės – krūva;
  • sūris – 100 g;
  • vištienos kiaušinis – vnt.;
  • druska – žiupsnelis;
  • majonezas – šaukštai l.;
  • silkės filė – 100 g.

Silkės užkandžio ruošimas:

Duonos riekeles perpjaukite per pusę. Kepkite duoną keptuvėje su trupučiu saulėgrąžų aliejaus iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

Smulkiai supjaustykite petražoles ir sutarkuokite sūrį smulkia tarka. Kiaušinį kietai išvirkite, nulupkite ir gana smulkiai sutarkuokite.

Rekomenduojame:  Marinuoti kopūstai su garstyčiomis: mano mėgstamiausias skanus užkandis

Dubenyje sumaišykite sūrį, petražoles ir kiaušinį. Pagardinkite majonezu, įberkite druskos ir išmaišykite. Mišinį užtepkite ant skrudintos duonos.

Silkės filė supjaustykite porcijomis ir padėkite ant mišinio paviršiaus.

Tokiu būdu galite pasigaminti paprastų sumuštinių.

Tai geras būdas sunaudoti likučius iš šaldytuvo.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.