Sekite mus Facebook'e!
Varškės sausainiai yra viena iš paprasčiausių, bet skanių kepinių namuose. Jie žavi subtiliu skoniu, minkšta tekstūra ir paprastu paruošimu. Dėl pagrindinio ingrediento – varškės – tešla būna puri, šiek tiek trapi ir suteikia kepiniams malonios rūgštelės.
Varškės sausainius šeimininkės ypač vertina dėl jų universalumo: jie gali būti saldūs, šiek tiek sūrūs ar net sluoksniuoti
.
Priklausomai nuo recepto, į sausainius galima dėti cukraus, cinamono, medaus, riešutų, vanilės, sultenių ar šokolado. Dėl to kiekvieną kartą galite išgauti naują, unikalų skonį
. Papasakosime, kaip paruošti neįprastus varškės sausainius „Žąsies kojos”.
Ingredientai: 1:
- Sudedamosios dalys: varškė – 350 g;
- Miltai – 300 g;
- Cukrus – 150 g;
- Sviestas – 150 g;
- Vanilinas – 1 šaukštelis;
- Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
- Druska – žiupsnelis.
Varškės sausainių paruošimas:
Sudėkite minkštą sviestą, varškę, vanilinį ir klasikinį cukrų, druską ir kruopščiai išmaišykite arba suplakite mikseriu. Į mišinį suberkite kepimo miltelius ir dalį varškės bei užminkykite tešlą
. Supilkite likusius miltus ir toliau minkykite ant stalo, padalydami minkštą ir elastingą tešlą į 3 lygias dalis. Tešlą iškočiokite į 2-3 mm storio lakštus, padalykite į 5-6 cm skersmens apskritimus
. Kiekvieną tešlos apskritimą iš visų pusių apibarstykite cukrumi. Kiekvieną apskritimą sulenkite per pusę ir dar kartą per pusę.
Dėkite iškočiotus trikampėlius ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-18 minučių.
Šie sausainiai savo forma šiek tiek panašūs į žąsies kojeles, todėl taip ir pavadinti. Sausainiai yra saldūs ir trapūs, puikiai tinka prie arbatos.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
