Sekite mus Facebook'e!
Ją visi pamėgo dėl įdomaus skonio ir prieinamumo. Dabar galima atkurti jo paruošimo receptą.

Norėdami tai padaryti, paimkite:
- Reikės: 1 litro vandens;
- 0,75 g gvazdikėlių;
- 1,05 g kalendros;
- 0,6 g malto cinamono;
- 0,15 g lauro lapų;
- 0,15 g džiovintų mėtų;
- 0,2 g muskato riešuto;
- 1,9 g kvapiųjų pipirų;
- 0,6 g pipirų grūdelių;
- 0,25 g sausų aitriųjų paprikų;
- 20 g cukraus;
- 700 g šviežiai šaldytos silkės;
- 90 g druskos.

Kad išgautumėte tą garsųjį skonį, galite naudoti ir šviežią, ir šaldytą žuvį. Svarbiausia – prieskonių sąrašas. Sovietų Sąjungoje buvo 6 maisto ruošimui skirtų prieskonių rinkiniai. Šiame recepte naudojamas paskutinis. Prieskonius reikėtų rinktis šviežius, kad jie galėtų perduoti savo skonį žuvies mėsai.
Žuvis buvo pjaustoma pagal instrukciją Nr. 7, pagal kurią skerdena gali būti marinuojama visa, išdarinėta, be žiaunų, be odų, pusiau išdarinėta, be galvų. Pateikiame pusiau išdarinėtos žuvies paruošimo pavyzdį, kuriam vietoj anyžiaus naudojamas muskato riešutas.

Reikia pasirinkti dvi dideles silkes, be trūkumų. Jas kruopščiai nuplaukite. Visus prieskonius paruoškite griežtai pagal receptą. Visus juos sumaišykite inde. Druskos reikia naudoti nepilną arbatinį šaukštelį. Likusią dalį ištirpinkite vandenyje.
Kiekvieną skerdeną supjaustykite išilgai pilvo nuo uodegos iki galvos. Išimkite visą vidų, pašalinkite juodą plėvelę.

Žuvį geriausia sūdyti mediniuose arba plastikiniuose induose su įdėklais – maisto maišeliuose. Į jį ir reikia įdėti žuvį, prieš tai įtrintą prieskonių mišiniu. Tada užpilti sūrymu ir maišelį užrišti. Tokio pavidalo žuvį padėkite į šaldytuvą trims dienoms, po to galėsite mėgautis pažįstamu skoniu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
